Botoşani: Se otrăvesc cu apă de izvor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşănenii fac rând la izvorul Cişmea pentru a lua apă nepotabilă
Botoşănenii fac rând la izvorul Cişmea pentru a lua apă nepotabilă

Analizele de laborator arată că apa din fântâni şi izvoare nu este potabilă.  Aproape 60% dintre fântânile verificare de inspectorii sanitari nu au apă bună de băut.  Cu toate acestea , mulţi dintre botoşăneni preferă să consume apă din  fântâni sau de la izvoarele de la marginea oraşului.

Cea mai proastă apă din oraş este ce de la izvorul Cişmea de unde culmea, se aprovizionează foarte mulţi botoşăneni. Zilnic,  lumea stă la coadă pentru a lua la PET apă de izvor. Inspectorii sanitari, dar şi reprezentanţii unui ONG  care a efectuat analize complexe atrag atenţia că apa de la izvorul  Cişmea nu este potabilă şi mai mult poate dăuna grav sănătăţii.

" Cine bea apă de la Cişmea se sinucide încet şi sigur." a declarat Ghorghe Ciubotaru, expert în terorism alimentar şi preşedintele Asociaţiei Consumatorilor Europeni din România. 

Nici apa din fântânile din oraş nu este bună de băut. Majoritatea fântânilor au fost marcate cu bulină roşie sau au fost închidse cu lacăt de autorităţi. Anul trecut Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a avut o amplă campanie în care a verificat apa din aproape toate fântânile publice din judeţ. S-a constatat că din 241 de fântâni doar 91 au apă potabilă, însă niciuna dintre acestea nu se află în municipiul Botoşani.  Inspectorii sanitari recomandă în schimb la populaţia să consume fără grijă apa de la chiuvetă.

Mai multe amănunte mâine în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite