Botoşani: Se merge pe jos mai mult decât anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut numărul persoanelor care circulă cu mijloacele de transport în comun sau cu taxiurile a scăzut la jumătate. Valorile de trafic au scăzut cu aproximativ 20% la orele de vârf şi cu aproape 80% în weekend şi în perioadele din zi când lumea este la servici.

Botoşănenii care acum preferă mersul pe jos în detrimentul mijloacelor de transport spun că acest lucru este datorat situaţiei economice a municipiului.

„Carburanţii tot s-au scumpit iar salariile deloc. În cazul meu, soţia a rămas şi fără serviciu, aşa că, nu îmi mai permit să pun benzină în maşină pentru orice deplasare. Plec mai devreme de acasă cu 20 de minute dimineaţa iar maşina o folosesc doar în cazuri extreme", a declarat Ovidiu Costăchel.

Bicilceta preferată în locul maşinilor

Cei care au de străbătut distanţe lungi s-au îndreptat către biciclete.

"Au explodat vânzările la bicilete. Dacă anul trecut dădeam maxim două bicilete pe zi, acum este ora şi bicileta. Cel mai bine se vând biciletele mari pentru oameni maturi. Volumul vânzărilor s-a triplat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", a declarat Florin Moldoveanu, vânzător într-un magazin axat pe biciclete şi accesorii.

Valori de trafic scăzute

"Valorile de trafic la orele de vârf au scăzut faţă de anul trecut cu aproximativ 20%. La aceste ore noi monitorizăm traficul pentru a şti ce măsuri trebuie luate pentru fluidizarea acestuia. Traficul rutier a dispărut aproape în totalitate în weekend când pe străzi se mai întâlnesc doar copiii a căror părinţi îşi mai permit să plătească combustibilul", a declarat şeful Poliţiei Rutiere din municipiul Botoşani, Victor Ciubotaru.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite