Botoşani: Se joacă de-a războiul în pădurile din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tineri „aranjează“ la sfârşit de săptămână partide de paintball şi airsoft  prin păduri sau poligoane special amenajate la marginea oraşului.        

Tot mai mulţi tineri botoşăneni au descoperit soluţia ideală de a-şi petrece timpul liber. Paintball-ul şi airsoft-ul au atras zeci de pasionaţi care în weekend nu fac altceva decât să se joace de-a războiul, împuşcându-se cu bile cu vopsea sau din plastic prin pădurile şi poligoanele de la marginea oraşului.

Partida costă 30 de lei

Cel mai cunoscut poligon este la Cucorăni, la şapte kilometri de Botoşani. Amenajat în special pentru iubitorii de paintball, aceştia pot folosi poligonul gratuit cu condiţia să închirieze echipamentul de la club, plătind 30 de lei pentru o partidă. „Mergem ori de câte ori reuşim să ne formăm echipele. Trebuie să ne adunăm cel puţin şase prieteni pentru a forma două echipe“, spune botoşăneanul Narcis Sandu. Cei care vor mai multă adrenalină pot alege şi airsoft-ul. Devenit sport recunoscut anul trecut, arisoft-ul este destinat îndeosebi experţilor în mânuirea armelor cu aer comprimat. Spre deosebire de clasicul paintball, în acest sport se folosesc bile din material plastic cu diametrul de 6-8 milimetri şi arme de mare precizie.

„Nu este deloc periculos pentru că există echipamentul de protecţie şi reguli stricte care, dacă nu sunt respectate, ne pot exlude din club. Este însă mai costisitor, cel mai ieftin echipament cu tot cu armă ajungând la 1.500 de lei“, a spus Dragoş Creţu (35 de ani).

În Botoşani s-a înfiinţat şi primul club de airsoft care are 32 de membri. „Clubul se cheamă ULSA, adică Unitatea Specială de Luptă Airsoft, şi în curând îl vom înregistra şi la Tribunal ca să putem participa la competiţii în ţară“, a spus Daniel Iacob, preşedintele clubului.  Cele mai spectaculoase partide de airsoft sunt organizate în halele părăsite ale fostelor fabrici comuniste sau prin pădurile de la Vorona sau Tudora.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite