Botoşani: Şcolile de la sate se vor umple de scabie şi paraziţi. Medicii de familie refuză să mai ţină locul medicilor şcolari!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Salariul unui medic şcolar ajunge la 2000 de lei lunar
Botoşani: Salariul unui medic şcolar ajunge la 2000 de lei lunar

Niciuna din cele 400 de unităţi de învăţământ din judeţ nu are medic de şcolar. Pentru că nu sunt plătiţi, medicii de familie ameninţă că nu mai face triajul epidemiologic ale elevilor. În acest condiţii, şcolile de la sate se vor umple de scabie şi paraziţi.

Triajul epidemiologic ar trebui să se facă săptămâna viitoare după revenirea elevilor din vacanţă.  Cadrele medicale ameninţă că vor lăsa copiii cu scabie, paraziţi, pediculoză şi boli ale pielii dacă autorităţile sanitare nu vor găsi soluţii pentru plata acestor servicii medicale.

Deja un sfert din cei 90 de medici de familie de la sate au informat Direcţia de Sănătate Publică( DSP) Botoşani că nu vor mai ţine locul medicilor şcolari. Nemulţumirea cadrelor medicale este cu atât mai mare cu cât un medic şcolar de la oraş câştigă lunar pentru aceste servicii aproape 2000 de lei. O lege intrată în vigoare acum doi ani prevede însă că primăriile trebuie să suporte cheltuielile medicilor de familie dacă în unităţile de învăţământ nu există medic şcolar. Memoriul depus încă de anul trecut Prefecturii şi Asociaţiei Primarilor din judeţ a rămas fără ecou

,, Am cerut încheierea de contracte individuale cu primăriile pentru plata acestor servicii medicale necesare comunităţii. Fondurile nu au fost prinse în bugete pe motiv că nu sunt bani. Înţelegem că există o lipsă de cadre medicale dar nici noi nu putem să mai muncim degeaba." a spus dr. Paul Şerban, preşedintele Asociaţieie Medicilor de Familie Botoşani.

La începutul anului şcolar, aproape 300 de elevi de la sate au fost depistaţi cu păduchi.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite