Şcoala din Dorohoi, refăcută de nota 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia „Salvaţi Copiii“ şi ING Asigurări de Viaţă renovează Şcoala Nr. 1, în care învaţă 220 de copii. „Adevărul Holding“ vine în sprijinul elevilor de aici şi le dotează biblioteca instituţiei cu 2.000 de volume de carte din editura trustului.

Adriana şi Adelina Nicolae intră în toamna aceasta în clasa a IV-a la Şcoala Generală Nr.1 din Dorohoi. În vacanţa de vară, în luna iulie, fetele au văzut, ca şi ceilalţi 220 de elevi ai şcolii, cum puhoaiele distrug clădirea instituţiei de învăţământ. Coşmarul apelor l-au simţit mai întâi acasă, unde apele le-au inundat locuinţa. „Dormim afară, căci în casă este totul distrus. Încă am mobila în drum şi hainele la uscat. N-am terminat de făcut curăţenie“, a spus Mariana Băbuţa, bunica fetelor.

„La şcoală e mai bine decât acasă“

Luna aceasta, fetele au primit o veste bună. Din toamnă vor putea merge la şcoala în care au învăţat până acum şi care este refăcută după inundaţii. „Adevărul Holding“ a venit în sprijinul „Salvaţi Copiii“ şi ING Asigurări de Viaţă în reconstrucţia clădirii.

 „La şcoală este mult mai bine decât acasă. Este curat, cald şi doamna învăţătoare se poartă frumos cu noi. De când au început lucările, merg cu sora mea şi cu alţi colegi, în fiecare zi, să vedem cum ne repară clasele“, a spus Adelina Nicolae. Visul fetelor se va împlini, mai ales că Editura „Adevărul Holding“ va dota biblioteca şcolii din Dorohoi, aproape inexistentă până acum, cu 2.000 de volume de carte. După inundaţiile din iulie, patru săli de clasă din cele opt pe care le are şcoala aflată în zona Gării din Dorohoi au fost distruse.

Pereţi scorojiţi şi parchet rupt

Apele s-au infiltrat în pereţii clădirii pe o înălţime de peste jumătate de metru. Varul şi tencuiala au fost mâncate de mucegai. Şi parchetul claselor s-a măcinat sub puhoaie. Singurele lucruri care au mai putut fi salvate din una dintre cele mai importante şcoli din oraş au fost băncile elevilor.

Acum, în cadrul campaniei iniţiate de „Salvaţi Copiii“ şi ING Asigurări de Viaţă, lucrările au fost demarate pentru ca şcolarii să-şi poată continua în condiţii normale studiile din toamnă.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite