Botoşani: Scandalul de la spitale se mută la Ministerul Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Arhiva Adevărul
Botoşani: Arhiva Adevărul

Pediatrii şi colegii lor de la Maternitate vor protesta la Bucureşti faţă de măsuri transformării spitalelor în secţii ale Spitalului Judeţean Botoşani. Blocul Naţional Sindical i-a asigurat pe medici de tot sprijinul în demersurile lor de a stopa trecerea celor două unităţi sanitare în subordinea Spitalului Judeţean Mavromati.

Două delegaţii ale medicilor de la Maternitatea Botoşani şi Spitalul de Pediatrie au mers astăzi cu jalba proţap la Prefectură pentru a-şi prezenta dolenaţele cu privire la transformarea celor două spitale în secţii ale Spitalului Judeţean ,,Mavromati,,. Timp de două ore, medicii au încercat să îl convingă pe reprezentantul guvernului în teritoriu că decizia Ministerului Sănătăţii este o eroare. 

,, Nu este posibil ca evaluarea spitalelor unui judeţ să se facă în patru ore apoi să se ia decizii radicale. Nimeni nu discută cu noi şi nu ştim care va fi soarta persoanlului medical odată cu trecerea lui la Spitalul Judeţean" a declarat dr. Gabriel Petrovici, medic specialist Spitalul de Pediatrie.

La discuţii au participat şi reprezentanţi ai Blocului Naţional Sindical (BNS) care i-au asigurat pe medici de tot sprijinul,, Le-am sugerat să mergem împreună la Ministerul Sănătăţii ca să clarificăm problema. Dacă totuşi vor fi comasate spitalele, măcar să ştie în ce condiţii se va face acest lucru" a declarat Vasile Chiru, lider BNS. O delegaţie a cadrelor medicale va merge zilele următoare la Ministerul Sănătăţii pentru a afla care va fi soarta celor două spitale.

Citiţi mai multe mâine în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite