Botoşani: Scandal şi proces de 100.000 de euro la Distrofici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fundaţie nonguvernamentală vrea să îşi recupereze banii investiţi în reabilitarea clădirii care a găzduit secţia de distrofici.

Scandalul a izbucnit după închiderea Secţiei de Distrofici din zona industrială a oraşului a fost închisă din cauza cheltuielilor prea mari pe care Casa Judeţeană a Asiguăririlor de Sănătate nu le mai putea suporta. Fundaţia nonguvernamentală din Suedia, prin reprezentanţii săi în România, au acţionat în judecată Ministerul Sănătăţii pentru recuperarea banilor investiţi în reabilitarea clădirii cu o suprafaţă de 1000 de metri pătraţi şi dotarea cu echipamente de utlimă generaţie. Valoarea investiţiei făcută în ultimii opt ani se ridică la 100 de mii de euro, după cum susţin, reprezentanţii fundaţiei care au dat în judecată Ministerul Sănătăţii pentru recuperarea banilor.

„ Această fundaţie umanitară a investit sume uriaşe ca secţia să supravieţuiască. Au modernizat spălătoria, au refăcut saloanele şi au refăcut total clădirea. Acum când au închis secţia vor banii înapoi şi cred că demersul lor este justificat" a declarat dr. Gabriel Petrovici, fostul şef al Secţiei de Distrofici din Botoşani.

Procesul se judecă de aproape un an. Investitorii nu pot dovedi cu acte că au investit această sumă în reabilitarea şi dotarea secţiei. Magistraţii Curţii de Apel Suceava au respins acţiunea şi au dat câştig de cauză Ministerului Sănătăţii. Reprezentanţii organizaţiei nonguvernamentală vor să meargă însă până în pânzele albe şi se vor adresa instanţelor superioare.În momentul de faţă, secţia de distrofici funcţionează în incinta Spitalului de Copii în timp ce secţia rămâne închisă şi nu i s-a găsit o altă utilitate.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite