Botoşani: Ca la răscoala din 1907: Zeci de ţărani au pus mâna pe furci şi topoare să îşi apere pământul! Forţele de intervenţie au tras în ei cu pistoalele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani:Răscoala a avut loc pe pământul de la Vârfu Câmpului
Botoşani:Răscoala a avut loc pe pământul de la Vârfu Câmpului

 150 de hectare de teren au incins astăzi spiritele . 30 de bodyguardzi au pornit focul împotriva ţăranilor din Hânţeşti care susţin că au acte de proprietare pe pământ. Acte se pare că are şi omul de afaceri german care a cumpărat terenul şi a vrut astfel să le dea o lecţie sătenilor.    

Botoşani: Zeci de răniţi în urma scandalului de la pământ ca la 1907: Printre victime sunt şi copii!

Un om de afaceri austriac  a cumpărat 150 de hectare de teren arabil în zona localităţii Vf. Câmpului de la intermediari, susţin autorităţile locale. 70 de familii din localitatea suceveană Hănţeşti susţin că deţin acte de proprietate pe acest teren , moştenit de la părinţi.  Sâmbătă au aflat  că angajaţii neamţului încep să are  terenul şi au pus mâna pe furci şi topoare.  Omul de afaceri a chemat în ajutor 30 de bodyguardzi de la o firmă din Botoşani" Aceştia au tras cu pistoale cu bile de cauciuc şi cu spray lacrimogen asupra sătenilor. Răniţi sunt din ambele tabere. În lipsa unor plângeri, nicio persoană nu a fost reţinută."a mai spus purtătorul de cuvânt al POliţiei Botoşani.

ora 12.00

Localnicii susţin că au acte de proprietate pe o suprafaţă de pământ de 150 de hectare, pe care astăzi dimineaţă, un om de afaceri a încercat să îl are. Pentru că nu a fost lăsat, acesta a solicitat ajutorul unei firme de pază din Botoşani, care a trimis 30 de angajaţi la faţa locului.

"Am fost solicitaţi să intervenim pentru aplanarea unui conflict. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de la Botoşani, Dorohoi şi Vârful Câmpului. Conflictul a fost aplanat, iar acum cei implicaţi sunt audiaţi", a declarat Daniela Darea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Din primele date, se pare că angajţii firmei de pază au făcut uz şi de armamentul din dotare. Şase echipaje de ambulanţă au fost trimise la faţa locului de unde au transportat persoanele rănite la Spitalul de Urgenţă din Suceava.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite