Botoşani: Scandal de la facturile la căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gerul de luna trecută îi arde acum la buzunar pe botoşăneni. Cei mai afectaţi sunt proprietarii de centrale care sunt obligaţi să achite cota comună la încălzire care reduce, astfel, substanţial, facturile clienţilor Modern Calor.

Temperaturile extreme înregistrate luna trecută se simt acum în factura la încălzire care a crescut cu 20 de procente. Pentru un apartament cu trei camere, factura la încălzire variază între 400 şi 530 de lei iar pentru unul cu două camere între 300 şi 450 de lei.

 Clienţii Modern Calor stau însă liniştiţi. 50% din cheltuieli sunt suportate de vecinii lor care au centrale de apartament dar sunt obligaţi să achite cota comună la încălzire. „ Puţinii clienţi rămaşi la Modern Calor vor plăti doar jumătate din facturi. Ei sunt singurii care au de câştigat de pe urma legii care obligă la plata cotei comune a tuturor locatarilor. Cei cu centrale vor plăti, practic, celelalte cheltuieli" a declarat Petrică Butnariu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari.

35 de lei va plăti fiecare familie care deţine centrală de apartament dar locuieşte întrun bloc unde, chiar şi un singur locatar primeşte căldură în sistem centralizat. Oamenii sunt revoltaţi şi ameninţă cu judecata" De ce să plătesc eu facturile altora? Nicio ţeavă nu trece prin casa noastră, nu beneficiem în vreun fel de serviciile Modern Calor şi nu vom plăti decât ceea ce consumăm la centrală" a declarat  Elena Androne, proprietarul unui apartament arondat Asociaţiei nr. 1 unde 90% din apartamente sun debranşate de la sistemul centralizat de încălzire. Totuşi, oamenii sunt obligaţi să achite cota comună pentru puţinii vecini care refuză să îşi monteze centrale de apartament.

Zeci de contestaţii au fost depuse săptămâna aceasta la Federaţia Asociaţiilor de Proprietari care a dat în judecată furnizorul de energie termică pentru cota comună la încălzire considerată abuzivă.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite