Botoşani: Sătenii din Hănţeşti amânaţi până vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 40 de săteni din Hânţeşti s-au deplasat astăzi la Suceava, unde prefecţii judeţelor Botoşani şi Suceava au încercat să găsească o soluţie pentru a stinge conflictul izbucnit din cauza terenului de la Vârfu Câmpului.

Problema terenurilor din Vârful Câmpului, pentru care au titluri de proprietate localnicii din Hănţeşti, dar şi alţi 10 botoşăneni a fost dezbătută cu uşile închise la Prefectura Suceava.

"La solicitarea cetăţenilor şi pentru asigurarea transparenţei, s-a hotărât verificarea punerii în posesie a celor 10 cetăţeni din Botoşani, prin constituirea unei comisii comune, formată din reprezentanţi ai Instituţiilor Prefectului din judeţele Suceava şi Botoşani", se arată într-un comunicat emis de Prefectura Botoşani.

Comisia va analiza începând timp de două zile actele botoşănenilor, iar vineri, 26 noiembrie, va prezenta raportul cu cele constatate.

„Trebuie căutate soluţii pentru a rezolva această situaţie şi pentru a evita conflicte de genul celor care deja au avut loc. În nici un caz forţa nu e o cale pentru a tranşa situaţia", a declarat prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman.

Sătenii sunt hotărâţi să îşi facă dreptate singuri în cazul în care austriacul îşi va trimite utilajele din nou să le are terenul.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite