Botoşani: Şase persoane arestate pentru trafic cu ţigări de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Botoşani au emis mandate de arestare preventivă  pentru 29 de zile pe numele a şase botoşăneni cercetaţi pentru constituire de grup infracţional şi contrabandă cu tigari. Alte şapte persoane sunt cercetate în stare de libertate.

Au fost arestaţi preventiv:  Noris  Tănasă,  Alexandru Avasiloaie, Adi Avădănei, Alexandru Călin Şimon, Gheorghe Adrian Pop şi  Ioan  Rudnic, toţi fiind acuzaţi de trafic illegal cu ţigări de contrabandă şi constituirea unui grup infracţional. Nicio persoană cercetată nu este vameş sau poliţist de frontieră.

Mandatele au fost emise la propunerea procurorilor DIICOT, după ce vineri noapte au avut loc 17 percheziţii la domiciliile mai mulor persoane din Ştefăneşti, judeţul Botoşani şi în judeţele Iaşi şi Statu Mare.

În Ştefăneşti, ţigările de contrabandă se vând la drumul mare (foto)

image

DIICOT avea informaţii că aceste persoane, împreună cu cetăţeni din Republica Moldova au consituit un grup infraţional  care se ocupă cu traficul de ţigări de contrabandă. 

Gruparea infracţională era extreme de bine organizată. Ţigările erau aduse în ţară de către cetăţenii moldoveni care le ascundeau în autoturisme,  în diferite locuri special amenajate, pentru a se sustrage controlului vamal. După ce era adunată o cantitate mai mare de ţigări, membrrii reţelei, cetăţeni români,  le transportau şi comercializau în diferite judeţe din ţară.

Prin acest mod, în mai puţin de un an, au fost introduce şi vândute în ţară peste 40 de mii de pachete de ţigări.

În urma perchezililor au fost confiscate cantităţi importante de ţigări, telefoane mobile, cartele telefonice,  mari sume de bani, autoturisme si calculatoare.

" În vederea documentării activităţilor infracţionale a persoanelor suspecte, a fost constituit un colectiv de lucru format din poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani şi ofiţeri S.R.I., sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Botoşani. " se arată într-un comunicat DIICOT.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite