Botoşani: Şase colegi ai pompierilor decedaţi de la Dorohoi vor fi judecaţi pentru neglijenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Patru angajaţi ai Detaşamentului de Pompieri Dorohoi vor ajunge în faţa Comisiei de Disciplină
Botoşani: Patru angajaţi ai Detaşamentului de Pompieri Dorohoi vor ajunge în faţa Comisiei de Disciplină

Patru ofiţeri şi doi subofiţeri de la Detaşamentul de Pompieri Dorohoi sunt acuzaţi de de disfuncţii în modul de instruire şi executare a serviciului de pază. Totţi vor ajunge în faţa Consiliului de Judecată al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Cei şase pompieri au fost găsiţi vinovaţi în urma anchetei demarată de o comisie de control a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă la o săptămână de la tragedia din 21 ianuarie. Peste 100 de angajaţi ai Detaşamentului de Pompieri Dorohoi au fost audiaţi de membrii comisiei care a vrut să afle cum a fost posibil ca niciunul dintre cei 25 de colegi ai celor doi subofiţeri să nu fi auzit sau să fi văzut ceva în noaptea tragediei.

,,Comisia a constatat disfuncţii în modul de planificare, organizare, instruire şi executare a serviciului de pază, motiv pentru care a propus trimiterea în faţa Consiliului de Judecată al inspectoratului general a patru ofiţeri şi doi subofiţeri,, a declarat plt. Dorina Lupu, purtător de cuvânt Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.

Comisia de disciplină poate propune doar sancţiuni disciplinare. În paralel, Parchetul Militar Teritorial Bucureşti continuă ancheta penal.  "Menţionăm că, la această dată, activitatea de cercetare penală a evenimentului este în desfăşurare, nu avem elemente de concluzie sau de soluţie finală, motiv pentru care nu putem face aprecieri sau interpretări care pot influenţa mersul anchetei", se arată într-un comunicat transmis de Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite