Botoşani: Şase ani de închisoare cu executare pentru afaceristul Constantin Cuciureanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri botoşănean a fost condamnat ieri de Curtea de Apel Suceava la şase ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune. Sentinţa poate fi atacată în termen de zece zile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Omul de afaceri botoşănean a fost condamnat ieri de Curtea de Apel Suceava la şase ani de închisoare cu executare pentru îşelăciune. Sentinţa poate fi atacată în termen de zece zile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cotroversatul om de afaceri a fost judecat într-un dosar în care era acuzat că în urmă cu 11 ani a decondat ilegal de la stat cupoane agricole prejudiciind statul cu peste 400.000 de lei. Este vorba de o tranzacţie făcută prin SC Pro Iris Cristeşti, care ar fi achiţiţionat de pe piaţă şi decontat ilegal de la stat 42.000 de cupoane.  În aceeaşi perioadă mai mulţi oameni de afaceri au fost trimişi în judecată pentru fapte similare. Toţi dintrei, ei, cu excepţia lui Cosntantin Cuciureanu au fost judecaţi şi unii chiar condamnaţi.

Procesul a durat 10 ani. Iniţial Tribunalul Botoşani l-a condamnat pe Cuciureanu la doi ani de închisoare şi la plata unor despăguburi civile de 126.000 lei. Curtea de Apel Suceava a considerat însă că pedeapsa este prea mică şi a decis să-l condamne pe omul de afaceri la şase ani de închisoare cu executare şi la plata unor cheltuieli de judecată de 420.000 lei.

Constantin Cuciureanu a mai fost implicat şi în alte dosare în care a fost judecat pentru afcerile sale considerate dubioase. Afaceristul a fost cercetat pentru utilizarea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, dare de mitaă în forma continuată, trei infractiuni de complicitate la acordarea de subvenţii cu încalcarea legii şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii unor foloase materiale necuvenite. Mai mult, în 2005 aîn ziua când era chemat la audieri al DNA a fost prins în aeroportul Otopeni în timp ce încerca să fugă din ţară în SUA. Nicodată însă nu a fost condamnat la închisoare cu executare, el reuşind întotdeauna să-şi rezolve problemele judiciare pe care le-a avut.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite