Botoşani: Sărbători la gazdă pentru eroul apelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierul a rămas doar cu uniforma după inundaţii
Pompierul a rămas doar cu uniforma după inundaţii

Pompierul Constantin Posteucă, unul dintre cei care şi-au riscat viaţa la inundaţiile din Dorohoi, locuieşte în garsoniera unui prieten.  

Eroul inundaţiilor din această vară îşi petrece Sărbătorile în garsoniera unui prieten, care i-a oferit găzduire după ce puhoaiele l-au lăsat doar cu uniforma de pompier. „Locuiesc în aceeaşi garsonieră a unui prieten foarte bun. Am făcut şase cereri pentru o bucată de pământ, dar toate au fost respinse. A venit cineva care s-a oferit să-mi construiască o casă, dar nu am avut pământul. Nu am mai insistat. Am cerut 300 de metri pătraţi, cum s-a dat şi la sinistraţi“, a explicat angajatul de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani. 

Optimist şi jovial, Constatin Posteucă (42 de ani) şi-a petrecut Crăciunul alături de prieteni şi colindătorii care i-au trecut pragul. „Au venit mulţi copii şi prieteni. I-am primit pe toţi şi i-am tratat în limita posibilităţilor. Oamenii pe care i-am ajutat ne mulţumesc. Aceasta este mulţumirea noastră, că putem face cinste hainei militare pe care o purtăm“, a mai spus plutonierul.  De Sărbători, Constatin Posteucă şi-a permis să îşi facă şi un cadou. „Am reuşit luna aceasta să fac o rată şi mi-am luat un dulap, o masă şi un pat. Sunt Sărbătorile şi trebuia să am şi eu ceva în casă pentru musafiri. De luat am luat doar uniforma cu mine căci atât am reuşit să salvez din casa unde locuiam cu chirie“, a explicat eroul, care câştigă puţin peste 1.000 de lei lunar.

„Multă sănătate îmi doresc“
Până şi produsele tradiţionale au lipsit de pe masa de Crăciun. „Sunt la regim alimentar pentru că am avut nişte probleme medicale. Pentru invitaţi am cumpărat preparate din porc. Eu mănânc doar ciorbă din zarzavat, fără condimente, fără lactate, fără grăsimi şi fără alcool“, a mai spus Posteucă.

Singurul lucru pe care şi-l doreşte de la noul an este să aibă forţă ca să poată continua să salveze vieţi. „Multă sănătate îmi doresc şi nu numai mie, ci la toţi colegii din ţară, ca să putem interveni în continuare la evenimente. Dacă, Doamne fereşte, mâine se întâmplă din nou, noi intervenim pentru ca oamenii să nu aibă de suferit“, a încheiat pompierul.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite