Botoşani: Şantierele din oraş intră în prelungiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele desemnate să se ocupe de trei investiţii, care nu au respectat prevederile contractuale, dau bătăi de cap edililor. Centrul istoric, şoseaua de centură, Bulevardul Mihai Eminescu au şanse reduse să fie modernizate până în iulie, când este termenul de finalizare a lucrărilor.  

Cele trei mari investiţii în infrastructură pe care municipalitatea le are în derulare, cu o valoare de peste 50 de milioane de lei, ar trebui să fie modernizate până în vara acestui an.

Din cauza problemelor cauzate de firmele care au câştigat licitaţiile la lucrări, şefii din Primărie se îndoiesc că termenul de finalizare, iunie-iulie 2011, va fi respectat în cazul şoselei de centură, al Bulevardului Mihai Eminescu şi al centrului istoric.

Firmele din Iaşi, absente sau falimentare

„Dacă se vor mobiliza şi vor ataca pe mai multe fronturi, se poate finaliza la timp. Singura problemă o avem pe sectorul unde lucrează ALDP Iaşi. Chiar avem emoţii pentru că lucrările au fost abandonate încă din toamnă, când încă se mai putea lucra“, a declarat viceprimarul Cătălin Alexa.

ALDP Iaşi şi-a mutat toţi muncitorii şi utilajele la alte lucrări, mai profitabile. „S-a licitat cu un preţ mic pentru pavele şi acum nu le găsesc la acest preţ. Este problema lor. De câte ori am discutat cu ei, au spus că până în iulie termină lucrarea. În cazul în care ALDP Iaşi nu va respecta contractul, va trebui făcut un studiu al lucrărilor rămase de executat şi apoi o nouă licitaţie“, a adăugat viceprimarul municipiului. Pentru Bulevardul Mihai Eminescu, edilii vor trebui să umble la buget. Firma ieşeană Nova Construct, care a contractat lucrarea, este în faliment, iar banii depuşi ca garanţie au dispărut. În cazul trotuarelor care au rezistat doar o vară s-a cerut o expertiză din care rezultă că materialul folosit nu a respectat specificaţiile proiectului, iar acum trebuie refăcute în totalitate.

Singura investiţie a cărei situaţie este ceva mai clară este centrul istoric, deşi până acum termenul de finalizare a fost amânat de două ori. „Lucrările sunt programate să se încheie în iulie. Săptămâna aceasta au liber şi de săptămâna viitoare vor relua treaba. Acolo nu sunt probleme şi în iulie va fi totul finalizat“, a spus viceprimarul Cătălin Alexa. Săpăturile în zonă, în urma cărora s-au descoperit vestigii arheologice, nu au fost încă terminate.

Botoşănenii sunt sceptici în ceea ce priveşte respectarea contractului de către constructori. „După cum au decurs lucrările în oraş, nici acestea nu vor fi gata la timp“, a spus Cristi Maxim, economist.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite