Botoşani: Salariaţii Spitalului Judeţean şi-au recâştigat salariile întregi în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
800 de angajaţi ai spitalului au scăpat de tăierea salarilului cu 25%
800 de angajaţi ai spitalului au scăpat de tăierea salarilului cu 25%

Curtea de Apel Suceava a anulat HG privind reducerea cu 25% a salariilor personalului nemedical din Spitalul Judeţean Mavromati. Hotărârea instanţei este fătră precedent în ţară şi se va aplica tuturor salariaţilor spitalului de pe data de 1 decembrie.

Liderul sindicatului, juristul Victor Niţu spune că, potrivit deciziei instanţei, salariile personalului nemedicale trebuie să fie plătite integral, nicidecum reduse cu 25%. Hotărîrea instanţei este executorie, dar nu este definitivă.

Este pentru prima dată când o instaţă suspendă aplicarea normelor metodologice ale hotărârii guvernului care se referă la reducerile salariale. Partea bună este că va fi aplicată tuturor salariaţilor, nu doar personalului nemedical. Instanţa a anulat şi ordinul Ministerului Sănătăţii care dispunea tăierea cu 25% a salariilor, instanţa considerând că personalul spitalului nu este bugetar. „ a spus juristul Victor Niţu, care reprezintă şi sindicatul spitalului.

Procesul a fost deschis de 120 de salariaţi din personalul nemedical, însă dreptul câştigat în instaţă va fi aplicat tuturor celor 800 de angajaţi din spital. În paralel, angajaţii mai au deschis un proces la Tribunalul Botoşani prin care cer să li se dea retroactiv sumele tăiate nelegal până acum din salarii. Cert este că începând cu 1 decembrie, salariaţii îşi vor primi lefurile integral, fără să li se mai taie cei 25%.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite