Botoşani: S-au înecat în Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După victoria clară cu 3-0 în faţa Gloriei Buzău, FC Botoşani a pierdut ieri cu scorul de 2-1 la Giurgiu.

Gazdele au deschis repede scorul, în minutul 12 când ex-botoşăneanul Augustin Ivaşcă a centrat iar Tigoianu a reluat cu capul din şase metri. Deşi au încercat să revină în joc, la pauză scorul a fost 1-0 pentru gazde. În partea secundă, FC Botoşani a forţat egalare şi in minutul 72 Bogdan Ghiceanu a profitat de o respingere greşită a unui fundaş giurgiuvean şi a lobat mingea peste goalkeeperul gazdelor. Era 1-1 şi se părea că FC Botoşani va pleca neînvinsă de la Giurgiu. Nu a fost aşa pentru că în minutul 85 Şt. Iordache a scăpat spre poartă, iar Prisacă l-a faultat în careu şi a primit cartonaş galben. Nemulţumit de decizia arbitrului goalkeeperul botoşănean a şutat în minge şi a văzut al doilea galben şi implicit roşu. În poartă a intrat Marius Şuleap. Ciocîrlan execută  lovitura de la 11 metri dar trimite în bară. În minutul 92 oaspeţii scapă spre poarta lui Dragne, acesta iese la 25 de metri de poartă şi degajează în extremis. Mingea ajunge la Odoroabă, care o aruncă la disperare în faţă, până la Iordache. Atacantul giurgiuvenilor trimite din prima pe lângă portarul improvizat al oaspeţilor şi aduce o victorie nesperată.  

Goalkeeperul Vasile Prisacă, unul din cei mai experimentaţi jucători din lotul echipei FC Botoşani este principalul vinovat pentru înfrangerea de la Giurgiu. A gafat decisiv la două faze. La prima FC Botoşani a primit gol iar la a două a încasat cartonaş roşu şi şi-a lăsat echipa cu un om mai puţin într-un moment în care FC Botoşani îşi domina clar adversarul.

„Prisacă a greşit atât la primul gol cât şi la faza penalty-ului. Mingea era pe punctul cu var iar Prisacă s-a dus şi a şutat în ea trimiţând-o în tribune. A luat imediat al doilea galben. L-am întrebat după meci de ce a făcut acest gest dar nici el nu şi-a putut explica. Acum nu o să-i luăm capul dar cu siguranţă va plăti pentru asta", a declarat tehnicianul Cristi Popovici.

De asemenea, Cornel Şfaiţer, preşedintele clubului FC Botoşani a spus că nu îşi explică cum a putut să facă o asemenea greşeală un jucător cu experienţă şi care pană acum a avut evoluţii constant bune.

„Era 1-1 şi eram mult peste Giurgiu. Chiar dacă marcau din acel penalty mai erau vreo 10 minute cu tot cu prelungiri în care puteam reveni. Vasile Prisacă e un jucător cu experienţă şi nu mă aşteptam să facă o asemenea greşeală", a afirmat Cornel Şfaiţer.

Conducerea FC Botoşani reclamă faptul că centralul Florin Constantin a acordat mult prea uşor lovitură de la 11 metri la o fază în care atât goalkeeperul botoşănean Vasile Prisacă cât şi atacantul echipei gazdă St. Iordache au ajuns în acelaşi timp la minge.

„Consider că s-a acordat prea uşor penalty. În plus au mai fost câteva faze în care arbitrul ne-a dezavantajat. Voi revedea faza penaltyului pentru a mă edifica", a spus directorul Dumitru Brânză.

Antrenorul principal Cristi Popovici a afirmat că formaţia gazdă a primit mai mult decât acel 5% din partea arbitrului.

„A fost un penalty gratuit şi au mai fost câteva faze în care arbitrul ne-a dezavantajat. Dacă arbitrul dădea doar 5% pentru gazde era parfum", a spus Cristi Popovici.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite