Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Presa locală
Presa locală

 Cele mai importante titluri ale zilei: Inginerie financiară de 1 milion de euro cu FC Botoşani. Spital dator vandut furnizorilor. Termica vrea parteneriate private fără a pune în pericol investiţia de 32,7 milioane euro  

SC Fotbal Club SA, societatea pe care timp de mai mulţi ani şi-a desfăşurat activitatea echipa fanion a judeţului, are datorii de 3,9 milioane lei la bugetul de stat. Potrivit Evenimentului de Botoşani, Fiscul nu prea mai are cum să recupereze banii deoarece întreaga activitate a clubului s-a mutat pe o asociaţie.

Un milion de euro datorii la stat, încă aproape pe atît la patronul Elsaco

Societatea Fotbal Club Botoşani, cea care timp de patru ani a fost afiliată la FRF, este în prezent în insolvenţă. Din cauza datoriilor foarte mari, chiar fostul acţionar majoritar Valeriu Iftime, a cerut falimentul societăţii pentru o datorie de 3,6 milioane de lei. Practic, acesta a tot împrumutat firma cu bani. „Fosta societate are datorii atât către stat cât şi către acţionari. Spre exemplu datoriile către mine sunt de 3,6 milioane de lei, bani pe care nu îi voi vedea niciodată. E clar că o astfel de companie nu are nici un viitor şi de aceea am cerut insolvenţa. Orice firmă care investeşte se gândeşte să recupereze măcar o parte din bani. Eu acum îi declar pierduţi deoarece nu îi mai pot recupera. Cheltuielile la această societate sunt mult mai mari decât veniturile", a spus Valeriu Iftime. În afara celor 3,6 milioane de lei către Valeriu Iftime, SC Fotbal Club SA mai are încă 3,9 milioane de lei debite şi către bugetul de stat, din care aproximativ o treime reprezintă penalităţi şi majorări.


Mai multe citiţi pe martorincomod.ro

Datoriile Spitalului Judetean catre furnizorii de medicamente continua sa creasca. Cea mai mare unitate spitaliceasca din judet datoreaza unui distribuitor de medicamente nu mai putin de 1,7 milioane lei.

Medicul Cornel Enache, managerul Spitalului Judetean, a declarat ca unitatea spitaliceasca a acumulat datorii la plata medicamentelor si materialelor sanitare la aproximativ 30 de distribuitori. O parte dintre furnizorii de medicamente au dat spitalul in judecata pentru recuperarea debitelor, 12 dintre acestia avand castig de cauza in instanta.

 „Este vorba de Farm Expert, unde avem cea mai mare datorie la medicamente, 1,7 milioane lei. Am decis sa facem de comun acord o esalonare pe trei luni si cu discount de 10% din penalitati sau sa facem pentru sase luni fara discount. 12 furnizori au castigat procesele. Probabil ca urmeaza executarea silita a spitalului », a spus Enache. Spitalul Judetean are la ora actuala datorii catre furnizorii de medicamente si materiale sanitare care se ridica la 11 milioane lei.

Detalii în Eevenimentul de Botoşani

Termica vrea parteneriate private fără a pune în pericol investiţia de 32,7 milioane euro
  Conducerea societăţii comerciale Termica respinge categoric orice acuzaţie privind refuzul de a discuta sau negocia cu vreo companie cu capital român, mixt sau străin, în vederea realizării unor investiţii în actualul sistem de termoficare, care să ducă la îmbunătăţirea serviciilor către populaţie, se arată într-un comunicat de presă al companiei. În acelaşi timp, Termica atrage atenţia asupra inoportunităţii demarării procedurii de privatizare sau de asociere cu o companie privată, în condiţiile în care societatea, prin Consiliul Local, se află în procesul de obţinere a unei finanţări de 32,7 milioane de euro, în cadrul Programului Operaţional Sectorial (POS) de mediu. Fondurile alocate de Uniunea Europeană sunt destinate autorităţilor locale, pentru realizarea de investiţii în sisteme de producere şi furnizare a energiei termice care aparţin exclusiv domeniului public. De aceea, conducerea Termica susţine orice parteneriat public-privat, însă doar în condiţiile în care acesta nu ar perturba proiectul cu finanţare externă, pentru care Uniunea Europeană urmează să se pronunţe în câteva săptămâni.

Amănunte pe banulbotosanean.ro

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite