Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Presa locală
Presa locală

Cele mai importante titluri ale zilei:

Alesi platiti pentru tacere

500 de lei au primit, in medie, indemnizatie anul trecut, consilierii locali. Aceasta inseamna ca lunar s-au cheltuit in jur de 11.500 de lei, iar in tot anul trecut circa 140.000 de lei.Au trecut neobservati timp de un an in cadrul sedintelor de Consiliu Local. Au venit doar pentru a semna de prezenta si nimic altceva. Este vorba de o parte dintre consilierii locali, care nu au avut nici o interpelare, in 2009, in cadrul sedintelor de Consiliu Local sau, mai bine zis, nu au scos un cuvant ca persoane publice numite pe aceste posturi ca sa apere interesul cetatenilor.Poate si pentru ca au fost si sunt majoritari in Consiliu Local, o parte dintre alesii PD-L au batut recordul la „tacere" in sedintele din acest an. Ovidiu Daniel Luca, Lucel Butnariuc, ex-consilierul Mihai Vieru, Adriana Balauca, Constantin Bidasca sunt consilierii locali ai PD-L carora proverbul „Tacerea e de aur" li se potriveste cel mai mult. Acestia, in cele 16 sedinte de Consiliu Local care au avut loc in 2009 nu au facut nicio interpelare.

Amănunte puteţi citi în Evenimentul de Botoşani

Cinci asociatii de proprietari, amendate de Primarie pentru ca nu i-au pus la plata si pe cei care au centrale termice

Cinci asociatii de proprietari din municipiul Botosani au fost amendate de Primarie, pentru ca nu au repartizat, asa cum prevede legea, consumul de energie termica la nivel de scara de bloc. Presedintii asociatiilor 29 (Gica Istoc), 43 (Nichifor Mariunceac), 30 (Daniela Averitei), 65 (Maria Tarnauceanu) si 42 (Camelia Herghelegiu) au fost sanctionati fiecare cu cite 500 de lei pentru ca nu au repartizat consumurile de energie termica din spatiile in proprietate comuna catre toti locatarii, inclusiv proprietarii de apartamente deconectate de la reteaua de alimentare cu energie termica.

Mai multe amănunte, pe botosaninews.ro

9 milioane euro intrate termic în pământ

Aceasta este, cu aproximaţie, contravaloarea pierderilor societăţii de termoficare într-un singur an. Ea provine din energia termică produsă la CET, dar care nu a mai ajuns să fie şi facturată populaţiei. De ce? Pentru că, imediat ce iese de pe poarta unităţii, începe să se risipească. Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE) a realizat anul trecut o radiografie a termoficării botoşănene. Într-unul dintre capitole se face un bilanţ termic al societăţii din care reiese că numai în anul 2008 pierderile s-au ridicat la 54,23%. Cu alte cuvinte, mai mult de jumătate din energia termică produsă la CET nu a mai ajuns în instalaţiile din blocuri. Potrivit studiului efectuat de ISPE cele mai mari pierderi se înregistrează pe reţelele de transport, după ieşirea din centrală şi pe cele de distribuţie, după ieşirea din punctele termice

Citiţi mai mult pe martorincomod.ro

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite