Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei locale
Revista presei locale

Cele mai importante titluri ale zilei: Fostul primar «albit» de magistratii din Sinaia. Judecatoria Sinaia a dat castig de cauza fostului primar Florin Egner si secretarului Primariei Botosani Ioan Apostu, intr-un proces in care erau acuzati de fals in inscrisuri oficiale

Dupa ce, la jumatatea lunii noiembrie 2009, Florin Egner, Ioan Apostu si Cezar Puiu au fost gasiti vinovati de Judecatoria Botosani in dosarul 10111/193/2007, fiind condamnati la cate trei luni de inchisoare cu suspendare, intre timp, acestia au avut castig de cauza intr-un alt dosar. Pe 26 ianuarie Judecatoria Sinaia a respins plangerea Asociatiei „Clubul Sportiv Sanatatea" Botosani cu privire la acuzatiile de fals in inscrisuri oficiale si a mentinut ca legala si temeinica ordonanta de scoatere de sub urmarire penala a Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani ce data tocmai din 2007.

Mihai Soldanescu, presedintele Clubului Sportiv Sanatatea va face apel si acuza ca magistratii Judecatoriei Sinaia au judecat fara a avea dosarele. El sustine ca dosarul care s-a judecat la Botosani nu a ajuns niciun moment la Sinaia, dar cu toate acestea magistratii s-au pronuntat.

Detalii în Evenimentul de Botoşani

Mărţişor ameninţat de gripa porcină

Gripa ameninţă Mărţişorul. Epidemiologii botoşăneni anunţă o nouă explozie a pandemiei de gripă porcină în luna martie, cand numărul de cazuri de îmbolnăviri s-ar înmulţi considerabil. Specialiştii dau vina pe încălzirea vremii şi pe invazia de microbi rămaşi în stare latentă în perioada îngheţului. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au început deja să ia măsuri pentru prevenirea acestui val epidemic.

Primul vîrf epidemic a fost înregistrat anul trecut în luna septembrie atingînd apoi cote alarmante şi în lunile noiembrie şi decembrie. Odată cu răcirea vremii, cazurile de îmbolnăvire s-au rărit, fără să mai fie înregistrate noi îmbolnăviri cu gripă de tip nou. De Mărţişor epidemiologii preconizează apariţia unui nou val de îmbolnăviri cu gripă porcină, din cauza încălzirii vremii şi apariţiei din nou a florei microbiene specifice anihilată în această iarnă de frig.

Citiţi mai multe pe martorincomod.ro

Incepe Bacalaureatul 2010: Proba orala de competente la limba romana

Incepand de luni, 15 februarie, si pana miercuri, 17 februarie 2010, va avea loc proba de Evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba oomana sau mai pe scurt proba orala la limba romana.

Subiectele vor avea un grad de dificultate care sa permita rezolvarea lor in maximum 10-15 minute. Elevilor le este permis sa ia si 0 puncte, deoarece singura condiţie pentru a trece bacul oral este simpla prezenta. La aceasta proba nu se pun note sau calificative.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite