Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Presa locală
Presa locală

Cele mai importante tilturi ale zilei: Şofer urmărit după un accident mortal. Gheorghe Timofte, fost adjunct în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), a decedat în urma unui teribil accident de circulaţie.

Evenimentul a avut loc în faţa Colegiului „Mihai Eminescu" la miezul nopţii de luni spre marţi, când bărbatul, care a încercat să traverseze strada, printr-un loc nesemnalizat, a fost lovit în plin de un autoturism care circula cu viteză dinspre Bulevard spre Primăverii.

Purtat pe capotă câteva zeci de metri, bărbatul a fost aruncat apoi în lateral, pe asfalt. Şoferul a ignorat faptul că pietonul era grav rănit şi a demarat în trombă, fără a încerca măcar să vadă în ce stare este.

Detalii în Monitorul de Botoşani

Crucea Rosie Botosani stringe fonduri pentru sinistratii cutremurului din Haiti

Crucea Rosie Romana lanseaza un apel umanitar de urgenta in sprijinul victimelor cutremurului devastator din Haiti.

In data de 12 ianuarie a.c., un cutremur de 7,3 grade pe scara Richter a provocat o tragedie umanitara in Haiti. Acest cutremur a afectat in principal orasele Port-au-Prince, Carrefour si Jacmel, toate situate in zona de vest, avand o populatie estimata la 2.2 milioane de locuitori.

Pentru a sustine operatiunile de ajutorare imediata a victimelor acestui dezastru umanitar, Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (FISCR) a alocat deja suma de 500.000 de franci elvetieni.

Totodata, FISCR a lansat un Apel International de Urgenta. Suma estimata initial pentru asistarea a aproximativ 20.000 de familii afectate de dezastru, se ridica la 10 milioane de franci elvetieni (10 milioane de dolari/6,8 milioane de euro).

Mai multe pe botosaninews.ro

Vezi aici ultimele propuneri pentru reducerea posturilor din educaţia botoşăneană!

Top of Form

Bottom of Form

Ada Macovei a făcut cunoscute ultimele propuneri de măsuri prin care s-ar putea pune în aplicare Ordonanţa 114/2009, care prevede reducerea cu 323 a numărului de posturi din sistemul de învăţământ preuniversitar din Botoşani. Acestea au fost înscrise pe o listă înaintată şi Ministerului Educaţiei, după consultarea cu directorii unităţilor de învăţământ de săptămâna trecută, şi fac referire la reducerea numărului de norme din sistem. Lista propunerilor de măsuri pentru diminuarea numărului de norme la nivel judeţean: * predarea disciplinei educaţie fizică la învăţământul primar de către învăţători * comasarea claselor paralele cu efective sub media prevăzută de lege sau cu depăşirea foarte mică a normativelor în vigare. "Aici, de fapt, se va face cea mai mare reducere de norme, dar fără a fi afectaţi titularii. Este vorba de 85 de norme", a declarat Ada Macovei, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani. * încadrarea pe numărul minim de ore prevăzut de planurile cadru în vigoare * reorganizaarea centrelor bugetare * o singură unitate de învăţământ cu personalitate juridică la nivel de comună.

Amănunte pe banulbotosanean.ro

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite