Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Presa locală
Presa locală

Cele mai importante titluri ale zilei:

Pensiile magistraţilor

Unii lucrează o viaţă pentru o pensie de ceva peste 500 de lei, alţii, pe baza veniturilor primite în ultima lună de serviciu, primesc de la stat peste 10.000 de lei. Se întâmplă la Botoşani, unde foştii magistraţi beneficiază într-o lună de o pensie pe care majoritatea celorlalţi vârstnici din judeţ nu o iau nici măcar într-un an de zile. Veniturile judecătorilor şi procurorilor ieşiţi din câmpul muncii au reprezentat întotdeauna un subiect tabu. Deşi sunt suportate de la bugetul de stat, ele au fost ţinute secrete de autorităţi. Topul pensionarilor magistraţi din Botoşani este deschis de Ioan Amarie, fostul procuror general al Parchetului Naţional Anticoruptie care beneficiază de o pensie de 17.969 de lei.

Mai multe detalii în Evenimentul de Botoşani

60.000 de concedii medicale la 54.000 de angajaţi, în 2009

Peste 60.000 de concedii medicale luate de botoşăneni anul trecut. Pentru cele 383.024 de zile de concediu medical acordate anul trecut, statul a plătit 4.550.000 lei. Media a fost, potrivit unei statistici prezentate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, de 5000 de concedii medicale pe lună.

Amănunte pe www.botosaninews.ro

Bătaie sindicală pe şefia Casei Sindicatelor

Casa de Cultură a Sindicatelor din Botoşani stă de mai bine de două luni cu şef interimar din cauza disputelor dintre membrii consiliului de administraţie. Acesta este compus din liderii judeţeni ai CNSLR Frăţia, BNS, Cartel Alfa şi CSDR, plus directorul general, persoană care însă nu este nominalizată, iar toţi aceştia nu reuşesc să se pună de acord asupra unui singur om pe care să îl sprijine şi care să fie numit de Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România (ANCCSR).

Citiţi mai multe detalii pe www.martorincomod.ro

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite