Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai importante titluri ale zilei

Faliment cu salarii de 20 de milioane

Opt luni de activitate, datorii de aproape 800.000 de lei, jumătate dintre angajaţi disponibilizati, pierderi lunare de minim 120.000 de lei, aceasta este, în rezumat, povestea ultimei societăţi înfiinţate de Consiliul Local, Conterm Construct o adevărată poveste de faliment la stat. Societatea a luat fiinţă la începutul lunii aprilie 2009 şi s-a desprins din altă „gaură neagră", SC Termica SA. Unitatea are ca principal obiect de activitate lucrările de instalaţii pentru construcţii, iar acţionarul, adică municipalitatea, a contribuit cu un capital vărsat de aproape 450.000 de lei, ceea ce înseamnă, cel putin teoretic, ca din banii contribuabililor s-au cheltuit vreo patru miliarde şi jumătate de lei vechi pentru constituirea noului agent economic.

Detalii în Evenimentul de Botoşani

Personalul Spitalul Judeţean va trebui să restituie înapoi cea de-a doua primă de stabilitate

Personalul medical de la Spitalul Judeţean va trebui să restituie înapoi cea de-a doua primă de stabilitate, primită în luna noiembrie. Asta pentru ca Legea salarizării unice, publicată în Monitorul Oficial pe 9 noiembrie, prevede abrogarea primelor de stabilitate, iar angajaţii unităţii spitaliceşti au intrat în posesia acestora pe 12 noiembrie. Un control efectuat de curtea de conturi a scos la iveala faptul că unitatea trebuie să restituie statului un milion de lei, reprezentând această primă.

Amanunte pe:  www.botosaninews.ro

Prime imaginare de sărbători la AJOFM

Uite prima, nu e prima. De asta au avut parte angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă de sărbători. Anunţată cu mare tam-tam cu cîteva zile înainte de Crăciun, mult aşteptata primă de sărbători a fost anulată. Motivul? După evaluarea fondului de salarii pentru 2009 s-a constatat că nu sunt resurse financiare pentru acordarea de prime în bani angajaţilor. Aşa că de sărbători, în afară de obişnuitele felicitări, angajaţii nu au primit nimic.

Citiţi mai multe amănunte pe: www.martorincomod.ro

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite