Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei locale
Revista presei locale

Cele mai importante tilturi ale zilei: Luna noiembrie campioană la gripă porcină. Cele mai multe cazuri de contaminare cu virusul AH1N1 au fost înregistrate în luna a 11-a anului în curs, cand valul de infecţii a explodat ajungînd la aproape 300 de îmbolnăviri.

În această lună, au fost înregistrate puţin peste 100 de cazuri de îmbolnăviri, însă acestea se pot înmulţi pînă la finele anului.

"Avem 299 cazuri confirmate în luna decembrie şi 107 în luna decembrie, se vor mai adăuga probabil cazurile care se vor înregistra în continuare dar aceasta reprezintă morbiditatea specifică sau morbiditatea importantă a acestui sezon. De ce spun asta, în cadrul bolilor cu raportare imediată nominală, acum este o altă clasificare a bolilor dar vechea clasificare, Grupa A, Grupa B, deci din aceste boli cu raportare nominală imediată avem un singur caz de scarlatină,restul morbiditaţii acestei afecţiuni este dată de cazurile de gripă AH1N1, deci nu avem leptospiroză, nu avem hepatită, nu avem parotidită, nu avem rujeolă", a declarat Ecaterina Chihaia, medic epidemiolog şef Direcţia de Sănătate Publică.

Detalii pe martorincomod.ro

Localitatea Hudum are din nou energie electrica, dupa ce consilierul local din Curtesti a permis accesul echipelor E.On la transformatorul ars

Locuitorii din satul Hudum au, incepind de joi seara, energie electrica, dupa ce avaria aparuta cu o zi inainte a fost remediata. Proprietarul terenului pe care era amplasat stilpul, Narcis Lupancu, care este si consilier local in Curtesti, a permis accesul echipelor de interventie ale E.ON Moldova la transformator.

Permisul a fost dat in urma unor negocieri purtate intre reprezentantii Institutiei prefectului si consilerul local.

Mai multe citiţi pe botosaninews.ro

Crăciun cu disponibilizări

S-a terminat campania electorala, asa sa se poate trece din nou la dat oameni afara. Doua unitati ale administratiei publice locale renunta la o buna parte a angajatilor.

Concedieri la Apa Grup

Sfarsit de an incert pentru o parte din personalul societatii Apa Grup SA. 75 de angajati urmeaza sa primeasca vestea pierderii locului de munca.

Dupa ce au amanat luni la rand sa puna in aplicare o conditionalitate impusa prin programul ISPA(de modernizare a retelelor de apa si canal), conducerea operatorului de apa a reusit acum mai bine de o luna sa contureze un numar aproximativ de personal ce trebuie disponibilizat. De atunci si pana astazi, totul a ramas la stadiul de intentie. S-a notificat la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca intentia de a disponibiliza 75 de persoane. Pana in prezent nu a avut loc o intalnire cu sindicatele sau o sedinta comuna intre membrii Consiliului de Administratie si cei ai AGA. Se asteapta ca sedinta sa aiba loc la inceputul saptamanii viitoare.

Amănunte în Evenimentul de Botoşani

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite