Botoşani: Reţea de traficanţi de minori, anihilată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru tineri din Dorohoi sunt acuzaţi că au racolat 20 de tinere pe care le-au exploatat sexual în Italia şi Portugalia. Printre victime se află 15 minore care au fost bătute şi obligate să se prostitueze pentru 100 de lei.

De trei ani, poliţiştii botoşăneni sunt pe urmele unei reţele specializată în trafic de persoane, condusă şi dirijată din Dorohoi de un tînăr de 32 de ani. 20 de femei din Dorohoi şi localităţile limitrofe au căzut victime ale grupării.


15 dintre victime sunt minore cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. Toate fetele au fost racolate, sub pretextul muncii în străinătate, şi obligate să se prostitueze în Italia şi Portugalia. 10 dintre cele 15 minore abuzate în străinătate au fost scoase din ţară cu acordul părinţilor sau cu documente false, susţin anchetorii.


Cărţi de identitate false


„Familiile credeau că fetele vor lucra în baruri sau ca babysitter şi au fost de acord să le încredinţeze pe minore învinuiţilor, prin procuri notariale. În unele cazuri au fost falsificate actele de identitate ale fetelor. Cele care nu au putut fi scoase din ţară au fost plasate clienţilor din Suceava şi Bucureşti“
, a spus Viorel Porumb, procurorul de caz.


Ancheta a scos la iveală că minorele erau bătute şi obligate să întreţină relaţii sexuale cu „clienţii găsiţi“, se mai arată într-un comunicat DIICOT.
Pentru serviciile oferite, minorele erau plătite cu sume cuprinse între 100 şi 150 de lei. Banii erau încasaţi de proxeneţi. Una dintre copilele abuzate a reuşit să se întoarcă în ţară şi le-a povestit totul părinţilor. „Familia uneia dintre fete ne-a sesizat. Aşa am demarat cercetările şi am reuşit să descoperim întreaga reţea“, a mai spus Viorel Porumb, şeful DIIICOT Botoşani.


Propuneri de arestare preventivă


După luni întregi de filaj şi interceptări telefonice, trupele speciale DIICOT au descins marţi în patru zone din municipiul Dorohoi şi i-au ridicat pe capii reţelei. Petru H., de 32 de ani, Dan P., de 26 de ani, Ilie C., de 33 de ani, Viorel B., de 22 de ani, au fost reţinuţi pentru constituirea de grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Toţi vor fi prezentaţi astăzi magistraţilor de la Tribunalul Botoşani cu propunerea de arestare preventivă.


Alte 10 persoane au fost audiate, iar poliţiştii au confirmat începerea urmăririi penale în cazul altor 10 suspecţi, bănuiţi că au legături cu reţeaua.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite