Botoşani: Reorganizare în sistemul de protecţie a copilului şi asistenţă socială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O modificare legislativă cere înfiinţarea de 25 compartimente în cadrul Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

La Botoşani, conducerea DGASPC susţine că nu va pleca niciun om din sistem însă nici nu se vor face noi angajări.

O serie din compartimentele cerute de o decizie a guvernanţilor ce modifică Hotărârea de Guvern 1434 din 2004, există deja în subordinea direcţiei de la Botoşani însă sub altă formă. Astăzi, şefii din Direcţia de Protecţie a Copilului s-au întâlnit pentru a discuta posibilităţile de transferare, dizolvare sau comasare a unor servicii.

„Săptămâna viitoare se va stabili noua organigramă în colegiul director iar apoi vom transmite proiectul spre aprobare, sperăm noi, în şedinţa de Consiliul Judeţean din luna octombrie", a spus Liviu Rădăşanu.

Printre compatimentele ce vor lua fiinţă în sistemul de asistenţă socială şi protecţia copilului se numără compatimentul de asistenţă persoane vârstnice şi serviciul de management adulţi, asistenţă şi protecţie pentru persoane şi familie.

Aceste modificări legislative au venit urmare a dorinţei de eficientizare a activităţii din domeniul de asistenţă socială şi protecţia copilului.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite