Botoşani: Renovarea Spitalului de Recuperare continuată pe banii municipalităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modernizarea Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe" începută pe bani europeni va fi finalizată cu bani din bugetul local.

Edilul Botoşaniului a precizat că va aloca fondurile necesare pentru a termina lucrările începute prin proiectul finanţat prin Programul Operaţional Regional, având în vedere că proiectul prevede doar modernizarea parterului, nu şi a etajului.

„În luna aprilie s-au început lucrările de modernizare a spitalului iar acum primăria vine cu contribuţia proprie de 2% din proiect iar pe lângă aceasta, mai sunt lucrările de la etajul I al unităţii pentru care nu se alocă fonduri europene", a declarat Dumitru Rotaru, directorul Spitalului de Recuperare „Sf. Gheorghe" Botoşani.

Valoarea totală a proiectului intitulat „Modernizare ambulatoriu integrat a Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe"este de 1.847.957 de euro iar termenul de finalizare este luna noiembrie a anului în curs. Proiectul mai prevede achiziţionarea de aparatură medicală şi dotarea cu mobilier.

„Pe lângă cei 2%, noi vom aloca din bugetul local sumele necesare pentru modernizarea etajului care nu este prins în proiect. Urmează să se facă evaluarea costurilor pentru a se stabili ce sumă este necesară pentru restul spitalului", a spus viceprimarul de Botoşani, Cătălin Alexa.

Aşadar, în această perioadă se va moderniza parterul spitalului dar şi etajul I şi se vor achiziţiona 74 de echipamente de uz medical specifice dotării infrastructurii serviciilor de sănătate , noi şi performante, care vor utila cabinetele medicale şi spaţiile conexe ale Ambulatorului Integrat.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite