Botoşani: Reîncepe pavelarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce timp de o lună, nimeni nu a mişcat o pavelă pe strada Marchian, de două zile a reînceput lucrul. Aceasta după ce cei de la Termica şi E.ON Gaz şi-au dat seama că lucrările de reabilitare a reţelelor pot fi făcute şi fără a afecta trotuarul.

De două luni de zile, botoşănenii care sunt nevoiţi să tranziteze strada Marchian au parte de trotuare sparte, ocupate de materiale de construcţii sau sunt puşi să ocolească zonele în care se lucrează, pe stradă, printre autoturisme. Calvarul pietonilor de pe Marchian nu se va finaliza nici în viitorul apropiat.

"Sunt lucrări de reparaţii, deci nu au un termen de execuţie stabilit în urma derulării unei investiţii", a precizat viceprimarul Cătălin Alexa.

 Deşi există o echipă specială pentru acest segment de drum, de două luni nu s-au schimbat decât bordurile. Timp de o lună lucrările au fost sistate.

"S-au oprit lucrările pentru că cei de la E.On Gaz şi cei de la Termica au realizat că prin toamnă ar trebui să schimbe nişte ţevi din trotuar. S-au căutat soluţii şi după ce ne-am apucat de treabă au venit şi ne-au anunţat că trotuarele ce urmau să fie pavelate vor fi sparte şi am preferat să sistăm lucrările", a adugat Cătălin Alexa.

Soluţia celor doi furnizori de utilităţi a fost schimbarea traseelor conductelor de sub trotuare pe spaţiul verde dintre trotuare şi carosabil. Mai multe detalii în ediţia de mâine a ziarului Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite