Botoşani: Reduceri de paturi în spitale şi disponibilizări masive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai afectate de decizia Ministerului Sănătăţii sunt sanatoriile care vor primi finanţare de la Ministerul Muncii începând cu 1 aprilie. Reduceri se fac şi în spitalele din judeţ.

În total, 237 de paturi vor fi reduse în unităţile sanitare din tot judeţul . Vor dispărea astfel, 50 de paturi de la Sanatoriul Guranda, 55 de la Spitalul Truşeşti şi alte 70 de la Spitalul Darabani.  62 de paturi vor fi reduse, de asemenea, şi  din celelalte unităţi sanitare din judeţ după marea comasare anunţată de Ministerul Sănătăţii.

 De la 1 aprilie, spitalele transformate în azile de bătrâni vor primi finanţare de la Ministerul Muncii. Prin urmare, directorii viitoarelor unităţi sociale vor trebui să trimită acasă o parte din personalul Tesa.  Afectate vor fi şi cadrele medicale care lucrează în aceste unităţi. Medicii şi asistenţii vor fi redistribuţi pe alte activităţi în funcţie de vechimea şi pregătirea lor. Totodată, personalul medical poate ocupate locurile vacante publicate pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite