Botoşani: Recomandări pentru perioada de ger

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoane blocate în trafic
Persoane blocate în trafic

Temperaturile scăzute înregistrate îndeosebi pe timpul nopţii au ucis până acum două persoane fără adăpost din municipiu.

Un bărbat de 46 de ani din localitatea Curteşti a fost găsit mort în zona Pieţei centrale din municipiu. Paznicul pieţei a sunat la 112 după ce l-a găsit fără suflare. Din cauza băuturii, omul nu a mai simţit frigul de afară şi a adormit lângă o ghenă de gunoi. Un alt bărbat de 42 de ani a fost găsit leşinat pe strada general Gheorghe Filipescu din municipiu din cauza frigului. Transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Botoşani, acesta a decedat la câteva ore de la internare.

Pentru a evita asemenea situaţii, Ministerul Sănătății recomandă populației:

1.   Să evite deplasările în spații deschise și expunerea la frig.  În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea de mijloace de protectie adecvate -căciuli, mănuși etc.

2.   Să consume alimente bogate în proteine și grăsimi nesaturate, fructe, legume.

3.   Să evite consumul de băuturi alcoolice.

4.   Să acorde o atenție specială copiilor - evitarea situațiilor în care aceștia sunt lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

5.   Persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, trebuie să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.

6.   Încălzirea corespunzătoare a locuințelor și a spațiilor închise de locuit și evitarea utilizării instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.

7. Să evite expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături (în acest caz, trebuie evitată automedicația și este recomandată consultarea unui medic).

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite