Botoşani: Războiul căldurii, moderat de municipalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproximativ 2000 de botoşăneni îngheaţă în continuare din cauza preşedinţilor de asociaţie
Aproximativ 2000 de botoşăneni îngheaţă în continuare din cauza preşedinţilor de asociaţie

Preşedinţii asociaţiilor de proprietari care încă nu au semnat contracte cu noua societate de termoficare s-au întâlnit astăzi cu cei din Executivul Primăriei şi cu şefii de la Modern Calor pentru a ajunge la o înţelegere.

13 preşedinţi de asociaţie refuză în continuare să semneze contractele cadru cu noul operator de furnizare a energie termice, Modern Calor, care a devenit funcţional de la data de 1 octombrie 2010.

„Trebuie să vă gîndiţi că sunteţi aleşi de către cetăţeni în fiecare asociaţie. Sunteţi cei aleşi ca să rezolvaţi problemele oamenilor, nu să aveţi ştiu eu opinii separate, puteţi avea opinii, nu este nici un fel de problemă, dar dumneavoastră ca şi persoană, dar este vorba de interesul cetăţenilor, pentru că ei la rîndul lor în mod individual nu au înţeles foarte bine ce înseamnă asociaţii de proprietari şi că Primăria este cea care poate să controleze şi să influenţeze într-un fel activitatea acestor asociaţii", s-a adresat primarul Cătălin Flutur, către preşedinţii de asociaţie prezenţi la întâlnire.

Noul furnizor de energie termică a furnizat deja apă caldă către toate asociaţiile de proprietari, deşi nu are toate contractile semnate.

„Noi suntem obligaţi să furnizăm doar în condiţiile în care avem un document, un contract încheiat cu beneficiarii. Hai să zicem că am încălcat puţin această prevedere şi am furnizat de la începutul lunii octombrie apă caldă, în schimb cînd am fost nevoiţi să deschidem şi încălzirea am considerat că este desul de riscant să ne trezim cu facturi pe care să nu avem cui să le trimitem şi să fie acceptate şi încasate", a declarat Ion Diaconu, director Modern Calor.

Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari au susţinut că au avut un termen prea scurt de a semna aceste contracte.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite