Botoşani: Răsculaţii din Hînţeşti se luptă în instanţă pentru pământul de la Vârfu Câmpului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

180 de oameni au termen astăzi la Judecătoria Dorohoi, instanţă care trebuie să facă dreptate în scandalul izbucnit la sfârşitul anului trecut la Vârfu Câmpului. Pe 157 de hectare de teren sunt emise acte de proprietate atât pe o firmă agricolă din Rădăuţi cât şi pe numele celor 180 de săteni din Hînţeşti, Suceava.

Cei 180 de oameni din Hînţeşti sunt reclamanţi în procesul deschis la Judecătoria Dorodoi, care are ca obiect anularea actelor de proprietate a firmei Agraria Nord SRL Rădăuţi, societate care ar fi mandatată să facă tranzacţii cu terenuri de omul de afaceri austriac Gerald Schweighofer.

Miza o constituie cele 157 de hectare de teren din Vârfu Câmpului. Sătenii din Hînţeşti susţin că ei sunt cei care au titluri de proprietate emise corect pe terenul în cauză, în timp ce reprezentanţii firmei din Rădăuţi invocă că au fost cumpărători de bună credinţă când au achiţiţionbat terenul de la mai mulţi propietari din Vârfu Câmpului care a şi ei aveau titluri de proprietate.

Reamintim că anul trecut în toamnă, după ce firma Agraria a încercat să lucreze pământul, la Vîrfu Câmpului aun avut loc mai multe încăierări între ţăranii din Hînţeşti şi agenţii d epază angajaţi de firma din Rădăuţi. Atunci, 11 persoane au ajuns la spital şi doar intervenţia jandarmilor a oprit o vărsare de sânge. Tensiunile între cele două tabere ar putea să reapară odată cu începerea lucrărilor de primăvară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite