Botoşani: Protestul medicilor de familie aglomerează urgenţele din spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul de pacienţi care s-au prezentat la UPU a fost  dublu din cauza protestului medicilor de familie
Numărul de pacienţi care s-au prezentat la UPU a fost dublu din cauza protestului medicilor de familie

Refuzul medicilor de familie de a mai elibera reţete compensate sau gratuite  şi bilete de trimitere a dus la aglomerarea serviciilor de primire a urgenţelor din spitalele botoşănene.

Numărul pacienţilor care s-au prezentat la urgenţe s-a dublat în ultimele zile. Medicii abia  au reuşit să facă faţă solicitărilor, ei fiind nevoiţi să-i consulte pe pacienţi în locul medicilor de familie. " Protestul medicilor de familie a dus implicit la aglomerarea nejustificată a Unităţii de Primire a Urgenţelor din spitale. Problema asta ar trebui însă rezolvată de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru că nu este normal ca medicii de la urgenţe să muncească în locul medicilor de familie." a spus Gheorghe Apetroaie, directorul adjunct al Direcţieie de Sănătate Publică Botoşani.

Şi Policlinica Spitalului Judeţean Mavromati este goală pentru că medicii nu prescriu nici  bilete de trimitere. Pacienţii sunt doar consultaţi după care li se recomandă să se adreseze la UPU pentru a primi întrijiri medicale.  Conducerea Casei Judeţene  de Asigurări de Sănătate susţine că problema nu poate fi rezolvată atâtâa vreme cât medicii de familie refuză să semneze contractual cu casa. "O mică parte dintre medicii de familie au renunţat la protest şi elibereează reţete şi bilete de trimitere însă cea mai mare parte refuză acest lucru. În afară să nu-i plătim pe cei care nu-şi fac datoria nu avem ce  să le facem. Eu pot să vă garantez că nu vor avea încotro şi în câteva zile vor veni să semneze contractual cu casa pentru că altfel nu vor mai fi plătiţi. " a declarat Rodica Huţuleac, preşedinta CJAS Botoşani. 

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite