Botoşani: VIDEO Protest spontan la Finanţe! Activitatea este blocată în tot judeţul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Finanţiştii refuză să înceapă lucrul
Finanţiştii refuză să înceapă lucrul

Funcționarii din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Botoșani refuză să înceapă programul de muncă. Cei peste 350 de finanţişti au declanșat un prostest spontan în semn de solidaritate cu colegii de la București care au petrecut noaptea în Ministerul de Finanțe.

Cât pierde statul din revolta finanţiştilor....

Protestul de astăzi al finanţiştilor face o gaură de 200.000 de lei la bugetul de stat „ Cam atât încasăm zilnic de la persoanele fizice şi juridice. Odată blocată activitatea, banii nu ajung la bugetul de stat" a spus Radu Ţurcanu, şef Finanţe. 50,5 milioane de lei au ajuns în visteria statului în 2009 de la Botoşani.

Inspector fiscal cu leafă de 612 lei după 41 de ani de muncă

Liderul Sindicatului functionarilor din Direcţia Generală a Finanţelor Publice Botoşani, Andrei Paramanov( foto jos) , primeşte o lefă de 612 lei lunar pentru funcţia sa de inspector fiscal. Leafa sa este calculată după 41 de ani de muncă în sistem.

image

ora 11.00

Şeful de la Finanţe se arată solidar cu protestatarii. „ Moral sunt alături de ei. Nu sunt de acord cu acordarea suplimentelor. Salariile trebuie majorate în funcţie de pestaţia fiecărui angajat" a declarat Radu Ţurcanu( foto) , şeful Finanţelor Botoşani.

image

Ora 10.30

Prostest de solidaritate cu Finanţiştii la Şomaj

Şi angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani au intrerupt programul de lucru timp de o oră. "Gestul colegilor mei a fost unul de solidaridaritate cu cel al finanţiştilor. Acum programul de lucru a fost reluat." a declarat Sorin Şologon, directorul instituţiei.

ora 8.00

Activitatea Finaţelor este blocată la această oră în tot judeţul. Cei 385 de finanţişti au venit la serviciu dar refuză să îşi înceapă activitatea. Ei protestează acum în holul instituţiei.

image

 „ Este un protest spontan. Finanţiştii nu mai vor să se întoarcă la birouri pentru salariile mici cuprinse între 380 şi 980 de lei. În semn  de solidaritate faţă de colegii de la Bucureşti, nu vor relua programul d elucru până când nu le vor fi acordate suplimentele salariale" Andrei Paramanov,  liderul sindicatului din Finanţe.

image

Oamenii spun că nu au din ce trăi iar pe mulţi dintre ei băncile îi ameninţă cu evacuarea din locuinţe din cauza datoriilor. Şeful instituţiei, Radu Ţurcanu, discută acum cu autorităţile judeţene.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite