Botoşani: Protest procomasare la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comasarea spitalelor învrăjbeşte cadrele medicale. 50 de asistenţi medicali şi angajaţi TESA protestează acum în faţa unităţii pentru că vor comasarea celor patru unităţi medicale.

image

Aproape 50 de angajaţi ai Spitalului Judeţean au protestat spontan astăzi dimineaţă în faţa spitalului. Salariaţii şi-au manifestat nemulţumirea faţă de decizia consilierilor judeţeni de a nu comasa spitalele mici cu Spitalul Judeţean.

Fără comasare, ei spun că Spitalul Judeţean s-ar încadra  în categoria a V-a de clasificare, ceea ce înseamnă o subfinanţare care va duce la autodesfiinţarea unităţii. Cadrele medicale se tem că o subfinanţare a spitalului va conduce şi la disponibilizări de personal.

La protest au participat şi câţiva pacienţi care au spus că nu vor să fie trataţi la alte spitale din alte judeţe." Consilierii trebuiau să voteze ca judeţul Botoşani să aibă spital judeţean de urgenţă. Consilierii au votat împotrivă, iar spitalul va avea o finanţare mai mică decât a altor spitale", a declarat Lia Temciuc, liderul Sanitas la Spitalul Judeţean. Protestul a durat doar sfert de oră

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite