Botoşani: Protest la Maternitate:,, Spitalul a fost amputat printr-o decizie dată de la birou”!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, peste 100 de cadre medicale au oprit lucrul şi au protestat împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de reducere a numărul de paturi din spital la aproape jumătate.  Conducerea unităţii medicale a înaintat un memoriu Ministerului Sănătăţii prin care solicită revenirea asupra deciziei.

120 din cele 295 de paturi din Maternitatea Botoşani vor fi reduse şi cel puţin 100 de angajaţi vor fi disponibilizaţi în condiţiile în care bugetul spitalului va fi redus cu 30%. Astfel, peste 100 de cadre medicale au oprit lucru pentru o oră şi au protestat împotriva noilor dispoziţii venite de la Ministerul Sănătăţii.

Medicii au înaintat un memoriu Ministerului Sănătăţii în care se arată că singurul spital de obstretică şi ginecologie din judeţ se va transforma într-o casă de naşteri iar cazurile de malpraxis se vor înmulţi.,, Odată cu reducerea numărului de paturi nu vom putea ţine nou-născuţii şi lehuzele mai mult de 2 zile în spital. Va fi un dezastru şi se vor înmulţi cazurile de malpraxis" a declarat dr. Georgeta Todică.

Anual, la Maternitatea Botoşani sunt rezolvate 15 mii de cazuri iar 3500 de copii vin pe lume. Prin noile decizii ale Ministerului Sănătăţii, cel puţin 2000 de gravide vor fi nevoite să nască în spitalele din Iaşi şi Suceava. În aceeaşi situaţie se află şi Spitalul Judeţean unde vor fi reduse 90 de paturi dar şi Spitalul de Psihiatrie care va rămâne fără 45 de paturi.

,

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite