Botoşani: Protest indedit împotriva preţului carburanţilor (Galerie Foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 20 de şoferi botoşăneni au alimentat astăzi autoturismele cu carburant în valoare de doar câţiva lei şi au achitat cu cele mai mici monede pe care le-au găsit prin buzunare.

Protestatarii s-au adunat la prânz în parcarea magazinului Kaufland unde au lipit pe geamurile autoturismelor afişe cu mesajul "Ieftiniţi preţul carburanţilor".

image

Decişi să blocheze pentru scurt timp activitatea benzinăriilor, protestatarii au căutat prin buzunare şi au strâns toate monedele pe care le-au găsit pentru a-şi plăti carburanţii. Unii chiar au fost şi au schimbat bani în acest sens la bănci.

image

"Deşi cu această cantitate de benzină, nici nu ies din oraş, am încercat să atragem atenţia că preţurile sunt foarte ridicate în comparaţie cu celelalte ţări europene, dacă luăm în calcul şi veniturile noastre. Deşi avem rafinării şi petrol în România avem preţuri mai mari decât alte ţări care importă combustibilul", a declarat unul dintre protestatari.

image

Şoferii nemulţumiţi de preţul carburanţilor au alimentat de doar câţiva lei şi au plătit carburantul în monedele pe care le-au adunat timp de mai multe luni în scrumierele autoturismelor.

image

Înainte de a alimenta, aceştia au numărat banii pe capota unui autoturism pentru a nu depăşi cantitatea de combustibil alimentată.

image

"Câţiva tineri cu iniţiativă au pus pe internet un mesaj prin care erau chemaţi toţi şoferii să protesteze. Dorim să scadă accizele, pentru că ele reprezintă jumătate din preţul carburantului. Eu consum aproape 200 de litri pe săptămână pentru că fac naveta. Salariul meu se duce pe benzină", a declarat Ionuţ Chiţan.

image

Protestatarii sunt decişi ca în zilele de 17,18 şi 19 ianuarie să nu intre deloc în benzinării, iar pentru ca protestul să fie unul de amploare se folosesc tot de internet pentru a-l promova.

image
Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite