Botoşani: Proiectele pe bani europeni se duc pe apa sâmbetei din cauza crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe primării sunt în situaţia de a pierde finanţările europene pentru că nu au bani de avize şi alte documente costisitoare care sunt necesare pentru derularea proiectelor.

Lipsa banilor aduc primăriile în pragul disperării. O parte din reprezentanţii administraţiilor publice locale riscă să piardă milioanele de euro de la Uniunea Europeană şi asta pentru că nu mai au bani nici pentru completarea documentaţiei fără de care nu se pot derula investiţiile.

„Avem mai multe investiţii pentru care am primit finanţare europeană în valoare de circa 2,5 milioane de euro. Însă, lipsa banilor ne pune în pericol aceste proiecte. Trebuie făcute avize pentru autorizaţii de construire, expertize şi nu numai iar toate acestea presupun nişte cheltuieli", a spus Alexandru Răileanu, viceprimarul comunei Prăjeni.

Primăria a reuşit să obţină fonduri europene pentru a extinde şi moderniza reţeaua de apă şi canalizare, pentru modernizarea unui drum comunal şi înfiinţarea unui centru de asistenţă socială pentru copii, cât şi pentru înfiinţarea unui muzeu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite