Botoşani: Profesorii pârâţi la Înalta Curte de Casaţie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotărârile prin care profesorii botoşăneni au câştigat majorarea cu 33% a salariilor sunt  atacate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Autorităţile locale au făcut recurs pe motiv că nu există resurse financiare pentru suplimentarea bugetelor locale astfel ca profesorii protestatari să îşi primească integral salariile.

Anunţul a fost făcut astăzi de senatorul pd-l Dan Humelnicu, avocat de profesie, care susţine că numai aşa se poate pune capăt protestelor cadrelor didactice.  Peste 1500 de hotărâri judecătoreşti definitive , irevocabile şi cu titlu executoriu emise anul trecut de magistraţii Curţii de Apel sunt contestate acum la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţiei.

Autorităţile locale speră ca instanţa supremă să admită recursul şi să pună capăt protestelor în condiţiile în care statul nu are fondurile necesare pentru a acorda majorările salariale de 33% pentru care profesorii sunt în stradă de o săptămână. 40 de milioane de lei ar trebui să primească judeţul Botoşani la o nouă rectificare bugetară pentru a asigura integral salariile profesorilor.

Cum şansele sunt foarte mici, cadrele didactice sunt decise să dea în judecată statul pentru nearcordarea salariilor pentru luna februarie si sa ceara daune mataerile pentru fiecare zi de intirziere la plata. Deja 200 de profesori au anunţat că pregătesc acţiunile în instanţă. Între timp, primăriile au anunţat că vor întrerupe agentul termic în şcoli pentru că nu se fac ore iar banii publici sunt risipiţi inutil.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite