Botoşani: Profesori chemaţi să dea explicaţii pentru notele date la capacitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
20% dintre candidaţi nu au luat note de trecere
20% dintre candidaţi nu au luat note de trecere

Trei elevi au obţinut note mai mari cu punct la matematică după recorectarea tezelor. Inspectoratul Şcolar Judeţean  va demara o anchetă internă pentru a stabili de ce au apărut diferenţe atât de mari de notare la o materie exactă ca matematica.

260 de elevi au depus contestaţii după aflarea notelor la examenul de capacitate. Cele mai mult nemulţumiri au fost la limba română unde 147 de elevi au cerut recorectarea tezelor. 108 au primit note mai mari cu cel puţin 30 de sutimi şi doar 34 s-au ales cu note mai mici.

Surpriza cea mare a apărut la matematică unde au fost depuse 113 contestaţii iar 82 au fost soluţionate în avantajul elevilor. Cei mai mulţi au primit note mai mai cu 40 de sutimi dar există şi trei cazuri în care nota a fost mărită cu un punct."  Diferenţa este prea mare mare la o materie exactă unde profesorul nu poate fi acuzat de subiectivism. Tocmai de aceea, vom demara o ancheta internă iar profesorii din ambele comisii de evaluare  vor trebui să explice aceste diferenţe de notare. Tezele vor fi verificate, după repartizarea electronică şi de o a III a comisie de evaluare", a spus Daniel Botezatu, inspectoratul general adjunct de la Inspectoratul Şcolar, Daniel Botezatu care a subliniat că rezultatul anchetei nu mai poate influenţa însă notele finale ale elevilor.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite