Botoşani: Problemele din justiţie atent monitorizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general al României s-a arătat nemulţumit de întârzierile mari în soluţionarea cauzelor. Laura Codruţa Kovesi a punctat vulnerabilităţile din sistem.

Prezent la Botoşani pentru analiza activităţii magistraţilor, procurorul general al României s-a arătat nemulţumit de perioadele prea lungi necesare pentru soluţionarea dosarelor,, Cu excepţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi, remarc o scăderea a numărului de rechizitorii.Totuşi, sunt întârzieri mari la soluţionarea cauzelor şi la expertizele personale. Vom monitoriza toate cauzele mai vechi de şase luni"a precizat Laura Codruţa Kovesi, procurorul general al României.

Şeful procurorilor a punctat şi vulnerabilităţile din sistem pe care le-a pus însă pe seama fluctuaţiilor de personal în condiţiile unei scheme reduse de angajaţi dar şi pe volumul mare de dosare pe procuror care pot duce la vicii de procedură în unele cauze.

,, Fiecare procuror are de soluţionat peste 1000 de dosare. La unele parchete se lucrează cu un singur angajat. Volumul mare de muncă poate afecta uneori calitatea actulului de justiţie şi pot apărea vicii de procedură. Lipsa de timp nu permite procurorilor să urmeze permanent cursuri de specializare" a mai spus procurorul general al României.

Cu toate acestea, Laura Codruţa Kovesi a apreciat ca fiind pozitivă activitatea colegilor săi de la parchetele din judeţului Botoşani. Un exemplu a fost activitatea Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani unde dosarele erau soluţionate de un singur procuror. Abia de la jumătatea anului trecut , schema a fost completată cu încă un procuror.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite