Botoşani: Problema salariilor din învăţământ a ajuns la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o săptămână de proteste, prefectul a anunţat că Guvernul va discuta astăzi despre problemele dascălilor botoşăneni. Sindicatele au aprobate până vineri mitinguri în faţa Prefecturii.

Aşa cum au promis, profesorii s-au adunat şi astăzi în faţa Prefecturii unde au protestat timp de două ceasuri. Peste 20 de şcoli, licee şi grădiniţe din municipiul Botoşani şi câteva comune au rămas închise. Ca şi zilele trecute, liderii de sindicat au purtat negocieri cu prefectul judeţului.  Prefectul Cristian Roman i-a asigurat pe profesori că problema lor a fost trecută pe ordinea de zi a Guvernului şi că în zilele următoare se va încerca rezolvarea ei prin transferarea unor sume de bani din bugetul alocat pe ultimul trimetru al anului. La discuţiile  cu prefectul a participat şi secretarul FSLI,  Liviu Pop.

Dascălii şi-au pierdut însă înrederea în autorităţi şi sunt decişi să continue protestele până când nu vor primi un document ferm din care să reiasă că se vor plăti salariile. De altfel sindicatele au aprobate în fiecar ezi până vineri câte un miting în faţa la Prefectură.

"Atâta timp cât noi nu primim o hârtie, indiferent cum se cheamă ea, hotârâre de guvern, dispoziţie de repartizare a fondurilor,  pe care să o punem în discuţie cu oamenii, pentru a avea o bază că s-a rezolvat problema, protestul va continua. Sperăm ca astăzi, în şedinţa de guvern să se rezolve problema astfel încât mâine dimineaţă să luăm o decizie de suspendare a protestelor", a declarat , Liviu Axinte, liderul LSI.

Ceva mai duri au fost liderii FEN, care au dat un ultimatul de 24 de ore autorităţilor .  "Ei spun că noi nu ne gândim la elevi şi nu ne pasă. Nouă ne pasă, lor nu le pasă. FEN le-a dat 24 de ore să se pronunţe. Ori e laie, ori bălaie", a spus Maria Ţiprigan

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite