Botoşani: Primul disponibilizat din Poliţie este câinele antitero

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Paşte, căţeaua Ebaşa va fi trecută în rezervă şi vândută la licitaţie cu strigare. Deşi  este bătrână şi suferă de otită Ebaşa este evaluată la 2400 de lei.

Din Poliţia Botoşani vor pleca acasă în urma disponibilizărilor 19 poliţişti şi un câine. Dacă încă nu se ştie numele poliţiştilor care vor rămâne fără serviciu, un lucru este sigur şi anume că Ebaşa, câinele antrenat să găsească explozibili va fi clasat şi  scos la licitaţie cu strigare pe 28 aprilie.

 Licitaţia va avea loc la ora 12.00 la sediul IJP Botoşani, iar cei care vor să cumpere câinele trebuie să-şi procure cu trei zile înainte caietul de sarcini şi să depună în contul Poliţiei 10% din valoarea de inventar al câinelui. Licitaţia începe de la 2.400 de lei, iar dacă nimeni nu va fi interesat să cumpere câinele antitero, vor fi organizate ulterior încă două licitaţii până când se va ajunge la 40% din preţul de pornire.

Acestea sunt procedurile impuse prin ordinul ministrului şi trebuie să le respectăm. Câinii de serviciu, ca şi caii,  sunt considerate obiecte de inventar, mijloace fixe, şi nu se pot clasa decât dacă sunt mai întâi scoase la licitaţie publică.  Dacă nici aşa nu se poate valorifica, trebuie să dăm un anunţ prin care invităm instituţiile publice interesate să preia câinele, cu titlu gratuit ", a declarat maiorul Gabriel Miron, ofiţer de presă în cadrul IJP Botoşani. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite