Botoşani: Primarul din Roma, huiduit de alegători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul a vrut să le explice crescătorilor de animale cum a ajuns imaşul comunal să fie concesionat după o licitaţie dubioasă. Dezvăluirea a apărut în „Adevărul de Seară“.

Crescătorii de animale din comuna Roma s-au arătat revoltaţi după ce au citit în „Adevărul de Seară“ despre ingineria financiară dirijată de primarul comunei, prin concesionarea imaşului comunal. Contantin Humelnicu a convocat ieri o întâlnire cu alegătorii în care a încercat să se disculpe.

„Eu nu am făcut nimic altceva decât să duc la îndeplinire decizia comisiei de licitaţie. Eu, ca primar, nu pot decât să dau dispoziţie prin care să numesc comisia şi să semnez contractul. Întrebaţi-i pe ei ce s-a întâmplat“, i-a îndemnat pe crescători Constantin Humelnicu.

Banii pentru primărie
Spre ghinionul primarului, în sala s-a aflat şi preşedintele comisiei de licitaţie. „La licitaţie a participat Ion Sadoschi, în calitate de persoană fizică. Câştigător a fost desemnat Ion Sadoschi şi nu Agrozootehnica Zorile Roma“, a precizat Dumitru Iacob, viceprimarul comunei Roma. Deşi în caietul de sarcini a licitaţiei publice de atribuire a contractelor de concesiune era precizat că viceprimarul comunei se va ocupa de atribuirea contractelor, primarul Constantin Humelnicu semnează contractual de concesiune, în baza căruia asociaţia „Agrozootehnica Zorile Roma“ a încasat deja câte 50 de euro pentru fiecar hectar concesionat.

„Din banii primiţi am dat la Primărie cu chitanţă 19.800 de lei. În conturile asociaţiei mai sunt 8.000 de lei pe care dumneavoastră veţi decide cum îi folosim“, s-a adresat crescătorilor de animale Ion Sadoschi , preşedintele asociaţiei de crescători de animale Agrozootehnica Zorile Roma.

Spre finalul întâlnirii a luat cuvântul preşedintele comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Roma. „Nu aveţi voie să ardeţi miriştea decât dacă ne anunţaţi pe noi“, s-a adresat mulţimii Maricel Listar, care a omis să precizeze că şi el este membru fondator al „ Agrozootehnica Zorile Roma“.

Şi în acest caz crescătorii de animale au fost minţiţi pentru că standardele pentru menţinerea conţinutului optim de materie organică în sol interzice arderea miriştilor si a resturilor vegetale. Nemulţumiţi de explicaţiile pe care le-au primit, crescătorii au început să-l huiduie, spre final, pe primarul Humelnicu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite