Botoşani: Primăria a interzis etnobotanicile în municipiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De marţea viitoare niciun magazin de vise nu mai poate vinde etnobotanice
De marţea viitoare niciun magazin de vise nu mai poate vinde etnobotanice

Executivul primăriei a pregătit pentru şedinţa Consiliului Local de marţi o hotărâre prin care interzice comercializarea substanţelor etnobotanice în Botoşani.

De marţi,  magazinele de vise din Botoşani nu mai pot vinde niciun fel de plantă etnobotanică cu efect  halucinogen, euforic sau  psihotrop.  Cei care vor comercializa aceste plante riscă amenzi între 2000 şi 2500 de lei şi conficarea mărfii.

 "Încercăm să interzicem comercializarea substanţelor etnobotanice. Nu vom închide magazinele, este foarte clar că nu putem, dar vom interzice vânzarea acelor produse. Am găsit şi o soluţie prin care să îi sancţionăm cu amendă. Deasemeni, vom confisca marfa care face parte din substenţele interzise. De restul se va  ocupa organele abilitate. Concret,în municipiul Botoşani se interzice comercializarea, depozitarea, fabricarea, distribuţia, deţinerea, oferirea, transmiterea, achiziţionarea, producerea, intermedierea şi utilizarea plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope, de orice fel şi indiferent de regimul juridic reglementat de legislaţia în vigoare.", a precizat primarul Cătălin Flutur.

În raportul de specialitate anexat propunerii hotârârii Consiliului Local se arată că "în ultimii ani şi în special în ultima perioadă de timp, fenomenul "magazinelor de vise", după cum sunt denumite activităţile agenţilor economici ce comercializează plante, substanţe şi preparate stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope, inclusiv compuşi derivaţi ai acestora au luat amploare. Datorită efectelor halucinogene, consumul, în special de către tineri, a acestor substanţe a crescut progresiv, rezultatele devenind periculoase pentru sănătatea publică.Pe teritoriul municipiului Botoşani, sunt câteva puncte de desfacere şi consum, cum ar fi : foişorul din Parcul Mihai Eminescu, centrala termică din Aleea Curcubeului, 7, str. Primăverii. Există şi anunţuri pe internet pentru livrare la domiciliu."

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite