Botoşani: „Prima de Paşte este chiar locul de muncă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetarii trebuie să fie mulţumiţi anul acesta că au o slujbă şi să nu aştepte bani pentru mielul de Paşte, anunţă şefii lor. Răsplătiţi de Sărbători vor fi doar angajaţii Eltrans şi Locativa, instituţii subordonate Consiliului Local Botoşani.

Cei 134 de salariaţi ai societăţii Eltrans se numără printre puţinii norocoşi care vor încasa primă de Paşte. Fiecare angajat va primi câte 50 de lei, indiferent de vechime sau funcţia deţinută. Banii sunt acordaţi din încasările societăţii de transport.


„Nu ştiu dacă vor putea să îşi cumpere mielul de Paşte cu aceşti bani, dar sigur e mai mult decât nimic. Puţine societăţi îşi permit în această perioadă să acorde prime“, a declarat Victor Ivănescu, directorul Eltrans.


Sărăcie la Modern Calor şi Urban Serv


Cu banii strânşi din încasarea chiriilor pentru locuinţele ANL şi căminele Primăriei, şi societatea Locativa îşi va permite să le acorde celor 53 de angajaţi bani pentru mielul de Paşte.


„Prima va fi mai mică decât anul trecut şi nu va depăşi 100 de lei. Facem calcule în această perioadă pentru a afla exact cât ne permitem să acordăm salariaţilor“
, a afirmat Florin Gornea, directorul Locativa Botoşani. Cu mâna goală vor pleca însă acasă cei peste 200 de angajaţi ai societăţii de termoficare Modern Calor. „Nu avem bani pentru astfel de bonificaţii. Din păcate, Sărbătorile Pascale vor trece fără prime“, a spus Ion Diaconu, director Modern Calor.


Doar cu urări de bine vor pleca acasă de Paşte şi angajaţii Urban Serv, dar şi cei din celelalte instituţii subordonate Consiliului Local. Nici angajaţilor Primăriei statul nu le mai acordă niciun fel de sporuri sau prime.


Au scăpat de şomaj


Mulţumiţi că au scăpat de valul de disponibilizări şi că îşi primesc salariile trebuie să fie şi cei peste 1.700 de angajaţi din instituţiile subordonate Consiliului Judeţean (CJ). „Nu putem acorda niciun fel de bonusuri salariale pentru că am încălca legea. Prima de Paşte este locul de muncă şi salariul plătit la timp în aceste vremuri. Să fie mulţumiţi că au unde să lucreze pe timp de criză“, anunţă Mihai Ţâbuleac, preşedintele CJ Botoşani.


Şeful judeţului le transmite acest mesaj tuturor angajaţilor din administraţia publică, sănătate, învăţământ sau finanţe.

500 de lei primă la privat
Salariaţii de la E.ON Moldova ar putea primi un salariu în plus de Paşte, iar angajaţii Poştei Române vor fi răsplătiţi cu bonusuri în funcţie de vechimea în muncă. Firmele private iau în calcul acordarea unor bonuri cadou de până la 500 de lei, după profit.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite