Botoşani: Preţurile autoturismelor au fost umflate artificial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faţă de acum patru luni, samsarii auto au mărit preţul autoturismelor cu 25%.

Botoşănenii preferă maşini second puţin rulate în ţară, cu motoare de până în 1600 de centimetri cubi pe benzină, cu un grad de poluare Euro 2. În cazul celor cu buzunarele mai pline, sunt preferate maşinile diesel cu motoare între 1800 şi 2000 de centimetri cubi, dar nu mai scumpe de 6000 de euro.

„Preţurile sunt dictate de marile târguri auto din ţară. Elel au crescut înainte de introducerea noilor taxe, şi încă o dată înainte de debutul programului rabla", a declarat Vasile Şologon.

Din metodele samsarilor de a obţine mai mulţi bani pe autoturismele scoase la vânzare s-au inspirat şi proprietarii de autoturisme ce vor să scape de ele.

"Pe maşina mea nu luam mai mult de 3000 de euro înainte de anunţarea noilor taxe. În ianuarie luam 3800, însă nu am scos-o la vânzare.Acum cer 4300 de euro. De ce să pierd când pot să câştig mai mulţi bani", a declarat Costel Bejan.

Faţă de luna trecută, numărul maşinilor aduse în târgul auto ce se ţine în fiecare duminică în Poligonul ACR a crescut semnificativ, la fel şi numărul vizitatorilor care doresc să îşi achiziţioneze un autoturism second.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite