Botoşani: Premieră: Trei motociclişti concurează la SuperBike în Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circuitul de la Bacău este singurul unde se pot antrena botoşănenii
Circuitul de la Bacău este singurul unde se pot antrena botoşănenii

Pentru a se pregăti pentru competiţie, cei trei sportivi se antrenează zilnic în sala de forţă, îşi prepară motocicletele pentru competiţie şi aşteaptă primăvara pentru antrenamentele pe circuitul de carting de la Bacău.

Alin Pintilie, Eduard Mihalcu şi Bogdan Bîrlădeanu sunt componenţii clubului Aem Design Racing Team şi în urmă cu un an au luat decizia de a se înscrie în campionatul de motociclism viteză.

„Toate etapele se vor desfăşura în străinătate, deoarece la noi în ţară nu este un circuit care să poată găzdui un astfel de eveniment. Nu ştiu dacă vom avea forţa financiară de a putea participa la toate cele şase etape, pentru că aceste costuri sunt foarte mari. Participarea la această etapă ne ajunge în jur de 1.500 de euro de fiecare", a declarat Alin Pintilie.

Cei trei botoşăneni se antrenează de aproximativ 2 ani pe circuitul de carting de la Bacău pentru a se obişnui cu latura sportivă a motociclismului. Clubul va înscrie trei echipaje în competiţie, toate la categoria superbike. Prima etapă a campionatului va avea loc în Grecia, la Serres în perioada 16-18 aprilie.

„Până în acest moment s-au înscris în competiţie 60 de motociclişti de la cluburi din Timişoara, Cluj, Bucureşti, dar şi din străinătate. Noi vom participa la categoria 1000 cm cubi. Sperăm într-o comportare cât mai meritorie prin care să facem cinste judeţului", a adăugat Eduard Mihalcu

Până atunci, clubul botoşănean speră să îşi poată pune la punct toate aspectele financiare pentru a-şi asigura participarea. Deşi nu s-au antrenat până în prezent pe un circuit omologat de motociclism viteză, botoşănenii speră să obţină cel puţin un loc pe podiumul competiţiei. Până la etapa de la Serres, cei trei motociclişti speră să mai prindă cel puţin două antrenamente pe circuitul de la Bacău.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite