Botoşani: Premieră: „Scuzaţi, doamna profesoară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul „Mihai Eminescu“ îi învită pe botoşăneni la o dezbatere pe seama problematicii tinerilor. Premiera readuce în atenţia spectatorilor conflictele dintre generaţii, dintre elevi şi profesori, în viziunea unor actori care au debutat în această piesă acum un deceniu.

Teatrul „Mihai Eminescu“ anunţă pentru acest weekend premiera spectacolului „Scuzaţi, doamna profesoară“, o adaptare după textul Liudmilei Razumovskaia, în regia lui Volin Costin. „Am întors semnificaţia acestui spectacol înspre cei tineri, care, în aceste zile, se confruntă şi ei cu problema locurilor de muncă şi cu atâtea alte probleme dificile. După o altă premieră prin care am încercat să lărgim aria publicului nostru prin «Amintiri din copilărie», venim în acest weekend cu un spectacol ce tratează problematica absolvenţilor de liceu“, a declarat Traian Apetrei, directorul Teatrului „Mihai Eminescu“.


Au debutat acum 16 ani


Piesa a fost pusă în scenă în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean. La finalul spectacolului, cei prezenţi în sală pot participa şi la o dezbatere pe tema ideilor prezentate în piesă. „Este un proiect care îmbină partea artistică cu partea educativă. Dezbaterile vor avea loc pe tema şi problematica spectacolului. Este un spectacol care pune foarte multe întrebări. Are la bază conflictul dintre generaţii, conflictul dintre elevi şi profesori“, a precizat regizorul Volin Costin.


Tot după adaptarea făcută de Liudmila Razumovskaia au debutat pe scena teatrului regizorul şi una dintre actriţele acestei piese. „Voi fi din nou tânără în acest spectacol. Au trecut 16 ani de când am debutat în aceeaşi piesă. Este o actualizare a acelui text. Sperăm ca publicul să fie la fel de entuziasmat ca şi noi“, a declarat actriţa Irina Mititelu. Spectatorii îi vor putea revedea în „Scuzaţi, doamna profesoară“ pe actorii Irina Mititelu, Cristina Ciofu, Ioan Creţescu, Sorin Ciofu, Ovidiu Ivan şi Bogdan Muncaciu. Piesa se va juca astăzi, mâine şi duminică de la ora 19.00. Biletul costă 10 lei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite