Botoşani: Pregătiţi pentru Schengen cu milioane de Euro primiţi cadou de la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uniunea Europeană ne-a trimis pe graniţă  maşini de intervenţie de ultimă generaţie
Uniunea Europeană ne-a trimis pe graniţă maşini de intervenţie de ultimă generaţie

35 de milioane de euro au fost investiţi la Botoşani  pentru securizarea frontierei cu Republica Moldova şi Ucraina.  Dacă dotarea tehnică şi auto este bună, starea vămilor lasă de dorit.

Peste 300 de maşini de teren au intrat în dotarea celor cinci puncte de trecere a frontierei de est din judeţul Botoşani. Autospecialele sunt dotate cu dispozitive de avertizare acustice şi optice şi  asigură condiţii moderne de lucru pentru echipaj, deplasare rapidă şi intervenţie oportună în cazul producerii unor evenimente de frontieră.

În urmă cu câteva zile, alte şase Land Rover-uri dotate cu aparate de termoviziune şi GPS dar şi 12 ATV-uri au ajuns  la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră

Dacă la capitolul dotare cu echipamente şi şi parc auto frontiera de est stă bine, nu aceaşi lucru se poate spune însă despre felul în care arată vămile. Consiliul Judeţean a depus încă de anul trecut două proiecte privind modernizarea vămii Rădăuţi- Prut , de la graniţa cu Republica Moldova şi Ucraina, cu fonduri europene dar nu s-a primit vreun răspuns.

Amănunte, în Adevărul de Seară de mâine

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite